Vinst men förlust.

ÖBS herrar hade en tuff uppgift framför sig på söndagen efter förlusten på hemmaplan med 8-4. Inte blev det enklare när tre ordinarie spelare (Joakim Nordén, Robin Nilsson och Eric Molin) fick kasta in handduken pga skador från fredagens match.
När klockan börjar närma sig 15.00 blir det dessutom mer och mer regn och snö. Ett före som ÖBS varken är speciellt vana vid eller trivs i. Långa bollar och pannben var det som krävdes.
ÖBS fick en smakstart och ledde med 3-0 efter 11 minuter. Det ledde till en timeout i det smått skärrade Västanforslägret.
ÖBS trummar vidare med en tydlig matchplan som följs till punkt och pricka och går till halvtidspaus med en 5-1 ledning. Sammanlagda resultatet är således 9-9 i halvtidspaus.
Regnet övergick till snöblandat och föret blev än värre i andra halvlek. ÖBS fortsätter att trumma på och tar ledningen med 6-1 i 55e minuten och i detta läget har ÖBS alltså lagt vantarna på kvalplatsen. Därefter har ÖBS bland annat ett skott i ribban.
Istället reducerar Västanfors i den 66e minuten till 6-2 och är därmed i förarsätet tack vare fler gjorda bortamål. I 25 minuter jagar ÖBS ett mål som skulle innebära en plats i kvalserien, men istället lyckas Fläkten punktera matchen i slutminuterna när ÖBS trycker på. Västanfors vinner playoffen med totalt 11-10.
Vi gratulerar Fläkten till spel i kvalserien och önskar dom lycka till.
Herrarna har nu spelat klart för säsongen och med liten distans till dessa playoffmatcher kan vi blicka tillbaka på en fin säsong med många fina resultat.