ÖBS – Söråkers IF

Då är den allsvenska hemmapremiären avklarad för ÖBS damer. Söråker stod för motståndet på Östersund Arena i en match som slutar 2-2 (1-0).

Sett till hela matchen har Söråker mer boll och sätter hög press på hemmalaget. ÖBS kommer med jämna mellanrum framåt i banan och tar också ledningen strax innan pausvilan när Amanda Aldengård förvaltar en lyra på bästa sätt, ett psykologiskt viktigt mål förstås. Den andra halvleken präglas av ett högt stående Söråker som också får utdelning på straff och hörna och är i ledning med dryga 10 minuter kvar att spela. ÖBS är dock inte nöjda där utan får in den viktiga kvitteringen i den 83:e matchminuten.

ÖBS tränare Janne Holmbom säger så här om matchen:
-Spelarna visar på en otrolig moral idag. De gör det svårt för oss och sätter en hög press men ser vi över 90 minuter så håller vi oss till matchplanen i framförallt vårt defensiva arbete. Vi vet att om vi tar jobbet hemåt så kommer det också lägen framåt vilket vi fick ett kvitto på idag och förvaltar på bästa sätt. ÖBS-Söråker 2-2 (1-0) Mål ÖBS: Amanda Aldengård x 2 Publik: 140