ÖBS – Skutskärs IF

Herrarnas hemmapremiär är avklarad, och vilken match det blev!
Till att börja med så bjöds vi på ett riktigt kanonväder och förutsättningarna var perfekta för bra bandy på söndagseftermiddagen. Kl. 14:15 satte huvuddomare Hans Ödmark pipan i munnen och säsongen 2022/2023 var officiellt igång.

Första Halvlek
Den första halvleken börjar med att båda lagen känner lite på varandra, inte särskilt oväntat då Skutskär ställer upp med ett nytt lag, samt att ÖBS och Skutskär inte möts i seriespel på bra länge. Det är ÖBS som tar ledningen genom ett riktigt märkligt mål, ett lyft in mot straffområdet som tar några konstiga studsar. Ingen vet exakt vem som gjort målet, varken spelare eller domare. Albert Tynell tilldelas målet men är själv osäker på om det verkligen var han, vi låter det vara osagt. En poäng på kontot för Albert men vi väntar på första “riktiga” målet i ÖBS-tröjan, något som garanterat kommer snart! Målet till trots så är Skutskär det spelförande laget som rullar mycket boll på egen planhalva och skapar sina lägen på lyft och soloprestationer. Det var också genom just en soloåkning som Skutskär gör sitt enda mål i matchen genom Alexander Sundström. I övrigt så skapas det lägen åt båda hållen, men en klar favör för Skutskär i den första. ÖBS-målvakten för dagen William Johnsson står för en hel del svettiga räddningar.
I den 30:e minuten smäller Victor Johansson in en hörna på inslag från Lucas Engholm. Resultatet 2-1 står sig in i pausvilan.

Andra Halvlek
Andra halvleken börjar på bästa sätt, två snabba mål för Fredric Olofsson, som innan matchens slut gjort tre mål. Det är tydligt att ÖBS identifierat Skutskärs anfallsvapen och desarmerar dessa på ett föredömligt sätt genom hårt slit och disciplin. Skutskär skapar ett fåtal chanser, med bl.a. ett avslut i virket, men William har målramen på sin sida! I den 74:e minuten kliver Victor fram igen på hörna och smäller in 5-1 målet, kort därefter gör Fredric sitt tredje mål för dagen och sätter den definitiva spiken i kistan. Efter 6-1 målet handlar det mest om att spela av matchen, vilket man också gör på ett bra sätt.

Tränare Eric Molin kommenterar:
-Vi följer vår matchplan och lägger ner ett enormt arbete i vår defensiv. Trots att både Ihrén och Borg kliver av tidigt i första halvlek pga skador så trummar vi på och anammar laget före jaget tänket. En riktig lagseger.

ÖBS mål: Albert Tynell, Victor Johansson x2, Fredric Olofsson x3
Skutskärs IFs mål: Alexander Sundström
Slutresultat: 6-1

Nästa helg väntar bortaturné norrut där både herrlag och damlag kommer att spela mot Umedalen och Kalix. Umedalen står just nu utan is p.g.a. det milda vädret som varit längs med kusten, och frågan är om den hinner bli klar tills på lördag? Skickar en passning till vädergudarna att de får skärpa sig så att vi kan spela bandy!