Kalix – ÖBS

Vinterns första resa för herr- och damlaget är avklarad. Det blev ett blandat resultat 65 mil norrut.

Damer:
Det blev en vinst för damlaget borta mot Kalix.
Söndagens bortamatch mot Kalix blev en rafflande tillställning.
Kalix var inledningsvis det mest spelförande laget offensivt anförda av framförallt lagkapten Emma Andersson som också tar hemmalaget till en 1-0 ledning strax innan pausvilan.
Inledningen av den andra halvleken fortsätter likt den första där ÖBS succesivt jobbar sig in allt mer i matchen och skapar bland annat 8 hörnor i den andra halvleken.
Kalix tar timeout med dryga 10 minuter kvar av matchen vilket också kom lägligt för ÖBS.
Efter timeouten svänger det åt båda håll och ett par avgörande minuter kommer i den 89:e matchminuten. Kalix får ett friläge som räddas av Emma Fondse och i anfallet efter kommer ÖBS kvittering genom Stella Paulsson. Kalix har därefter ytterligare ett friläge som lyfts utanför innan ÖBS gör 1-2 i den 91:a matchminuten på hörna genom Anna-Sara Carlsson vilket också blev slutresultatet.

ÖBS tränare Janne Holmbom ord om matchen:
– Bandy när den är som bäst med spänning och intensitet. Vi växer offensivt ju längre matchen lider vilket jag tycker gav oss ett visst momentum en bit in i andra halvlek. Sista minuterna blåste det friskt åt båda håll och på det sätt vi fortsatte att göra jobbet både offensivt och defensivt trots underläge visar på en bra lagmoral och gav också resultat. Så det är bara att lyfta på hatten och gratulera laget till 2 poäng och en väl genomförd match.

Kalix-ÖBS 1-2 (1-0)
Målskyttar ÖBS: Stella Paulsson, Anna-Sara Carlsson
Publik: 58

Herrar:

Herrlaget åker tyvärr hem med en förlust från Kalix.
Eric Molin, tränare i herrlaget vill fokusera framåt:
– Vi gör en otroligt blek match uppe i Kalix och förlorar rättvist. Inför den kommande matchen borta mot Norrtelje så är det bara att lägga förra matchen åt sidan och fokusera på att göra det vi är bra på, åka skridskor och kämpa i 90 minuter. Vi har dessutom fått in ett nyförvärv i Östersundspojken Pelle Hoversjö som kommer spela matcher med oss i vinter – det ska bli riktigt roligt att få se honom i action. Stort tack till Rättvik som hjälper oss nu när truppen är så skadedrabbad.

Kalix-ÖBS 5-1 (1-1)
Målskyttar ÖBS: Victor Johansson
Publik: 43