Intervju med Pontus Magnusson

Vi avslutar vår serie med spelarintervjuer. Denna gången är det Ordförande/målvakten Pontus Magnusson.
Vi börjar med att fråga, hur känns det att få vinna serien?

– Fantastiskt. Det är så skönt att kunna gå i mål med det arbete som startade för 3 år sedan. Tränare Eric Molin har verkligen varit sista pusselbiten för oss. Han har lyckats kramat ur all talang från spelarna och fått spelarna att lyfta sig både en och två nivåer.

Stämmer det att du/ni bestämde för 3 år sedan att inom 3 år ska ÖBS ha vunnit serien?

– Ja, det stämmer. Vissa har trott på det och vissa inte. Men vi har hela tiden stått fast vid det och fortsatt arbeta med den utmaningen. Vi har varit många som bidragit och arbetat för serieseger, inte minst spelarna på planen.

När man kollar på spelartruppen som ni har i ÖBS så är 11 spelare av 23 spelare fostrade i ÖBS och spelat i klubben större delen av sin ungdomstid, hur känner du kring detta?

– Det är så klart kul att vi en stor del egna produkter. Dom är fostrade i ÖBS och har vår kultur i sig. Det sprider sig till nya spelare och gör det enklare för dom att acklimatisera sig. Exempel på det är Johannes som kom in sent den här säsongen. Han tar verkligen för sig och det känns som han varit med laget länge.

Vad krävs av ÖBS för att gå vinnande ur matcherna mot Västanfors?

– Jag vet inte så mycket om Västanfors. Men jag är helt trygg i Erics idé om hur vi ska genomföra matcherna och jag vet att vi är ett sagolikt bra lag och att vi kommer att göra våra två bästa matcher hitintills i år. Jag hoppas att alla verkligen tar chansen att komma hit och titta.

Avslutande frågan, hur känner som målvakt om utmaningen att ställas inför ett nytt motstånd i Västanfors?

– Jättekul att möta ett för mig okänt lag. Dom har några spelare som spelat högt upp i seriesystemet och det ska bli kul att se hur dom agerar. Det kommer att bli lärorikt och är en bra prövning för det som komma skall.

Med dom orden avrundar vi vår serie med spelarintervjuer. Hoppas att vi ses på Östersund arena 18:00 imorgon!