Intervju med Erik Molin

Inför playoff spelet mot Västanfors kommer vi lägga några intervjuer med spelare. Först ut spelande tränaren Erik Molin.

´

Första året som tränare och det slutar direkt i en serieseger, hur är känslan kring det du/ni hittills har åstakommit?

– Självklart är vi otroligt glada över att kunna vinna serien samtidigt som jag inte är jätte överraskad då vi har ett riktigt bra lag. Vi har endast jobbat på med samma saker som vi smygstartade med förra året, samt kunnat krydda laget från förra året med flera duktiga spelare.

Med vilken känsla går ni in i playoff spelet? Är känslan att ni nått erat mål och allt annat nu är en bonus?

– Känslan just nu är oerhört tillfredsställande, så häftigt att kunna bjuda på kvalspel i Östersund. Vårt primära mål var att vinna serien vilket vi gjorde, nu är vi hungriga efter fler framgångar så vi är såklart inte nöjda ännu.

Vad skulle du säga är nyckeln till den framgång som ni hittills har nått?

– Det är många saker som spelat stor roll, bland annat att spelartruppen själva fått sätta upp en målsättning innan säsongen drog igång, vilket gav mig riktlinjer vart jag själv skulle lägga ribban som tränare. En annan nyckel skulle jag säga är att spelarna köpt det sätt vi spelar bandy på, vilket i början kanske var en omställning för en del då vi kräver stor delaktighet i både offensiven och defensiven när vi spelar.

Hur viktig tror du dom spelare ni har i truppen med erfarenhet från kvalspel och allsvenskan kommer bli för spelartruppen i dessa två matcher?

– Visst är det skönt att vi har några gubbar i laget som gjort liknande resor tidigare men samtidigt så har jag samma förväntningar på samtliga i laget.

Till sist, vad tror du som tränare blir nyckeln för att gå vinnande ur detta dubbelmöte?

– Att vi fortsätter med det vi är bäst på, att våga spela en offensiv och utmanande bandy.