Del 2 av 3 inför playoff: Tidigare matcher och statistik

Historia

Tidigare Möten

Inför fredagens match har vi fått gräva lite i arkiven för att kolla hur det gått historiskt i matcher mellan ÖBS och Västanfors. Senaste mötet kom 2012 på bortaplan, den matchen slutade i förlust med 9-2 för ÖBS. Senaste hemmamötet var på hösten samma säsong. Matchen spelades på gamla klassiska Odenvallen och ÖBS vann den matchen med 4-3. Vår nuvarande lagkapten Karl Rimér-Högberg spelade den matchen och syntes överallt i matchprotokollet genom att göra ett mål och en assist innan han tillsist dragit på sig en utvisning. Det fanns andra välkända namn som deltog i den matchen, Emil Ihrén och Patrik Eriksson som båda två spelar i ÖBS idag. Från bilden ovan, som är tagen från matchen mot Västanfors, kan vi även se att gamle ÖBS ikonen Anders “Nybba” Wingman deltog i den matchen.

Tidigare kval
Säsongen 2006/2007 vann ÖBS serien och spelade kval mot dåvarande division 1 (nuvarande allsvenskan). ÖBS mötte Djurgården i playoff och förlorade med 10-3 borta och 3-7 hemma på Odenvallen. Säsongen 2003/2004 kvalade ÖBS också mot högre serie. Då i en grupp med Ljusdal, Djurgården och Karlsbyheden. ÖBS lyckades då inte ta något poäng den gången.
Västanfors säsong i siffror
Västanfors vann sin serie efter att ha tagit 13 av 14 möjliga vinster. De gjorde 87 mål och släppte in 32 mål. Om man jämför de med ÖBS säsong så tog vi 11 av 15 möjliga segrar. Gjorde 104 mål och släppte in 45 mål. En annan skillnad var att Västanfors redan inför sista matchen var klara seriesegrare medan ÖBS in i säsongens sista sekund inte visste hur tabellen skulle sluta.
´
Vi hoppas på storpublik på fredag, vill du hjälpa oss med detta? Läs mer hur du blir matchpartner här