Del 1 av 3 inför playoff: Så här fungerar kvalspelet

Segerruset och firandet av seriesegern har lagt sig. Nu väntar playoff om Allsvenskt kvalspel mot Västanfors. Först blir det en match på Östersund Arena på fredag klockan 18.00. Returmötet i Västanfors spelas på söndag klockan 15.00.
Så här fungerar playoffspelet:
ÖBS och Västanfors gör upp i ett dubbelmöte med “UEFA-modellen”. Kort och gott innebär det att det lag som gjort flest mål efter två matcher avgör vem som går vidare. Blir den totala målskörden lika mellan lagen efter två spelade matcher så går det lag som gjort flest mål på bortaplan vidare till en kvalserie. Om det inte går att skilja lagen åt blir det förlängning nere på Västanfors IP.
Vinnaren mellan ÖBS och Västanfors går vidare till en kvalserie om totalt 3 st lag. I skrivande stund kommer kvalserien att bestå av ÖBS eller Västanfors, GT76 eller Helenelund och Kalix Bandy eller UNIK Bandy.
Förberedelserna inför fredagens match är i full gång. Både för evenemangsgruppen och spelartruppen. Det kommer att bli en häftig upplevelse på fredag, var så säker. Flera samarbetspartners har redan deklarerat att de kommer att skänka ett x antal kronor per åskådare, därför hoppas vi givetvis på storpublik.
Vill du bli matchpartner? Läs mer här.