Edsbyn – ÖBS Dam

ÖBS damer inleder året på bästa sätt!

ÖBS damer spelade idag borta mot Edsbyn. Senast lagen möttes innan jul i Östersund åkte Edsbyn hem med alla poäng. Idag blev det alltså ombytta roller då ÖBS vann med 3-5.

Spelmässigt blev det en relativt jämn tillställning i den första halvleken där Edsbyns tidigare raka spel med utkast högt upp i banan inte var lika framträdande som i förra mötet. ÖBS skapar mest i den första halvleken och har en 0-2 ledning i halvtid.

I den andra halvleken utökar ÖBS sin ledning till 0-3 efter ett par minuter innan Edsbyn tar över mer av spelet och ÖBS har svårare att hålla tätt i mitten. Edsbyn reducerar till både 2-3 och 3-4 innan Ellen Grinde prickar in matchens sista boll assisterad av Wilma Nilsen och fastställer slutresultatet till 3-5.

ÖBS tränare Janne Holmbom säger så här efter matchen:
– Skönt med en bra start efter juluppehållet och vi tar en välförtjänt seger. Edsbyn spelade inte alls lika rakt som vi förväntade oss och det var väl egentligen i den andra halvleken när vi bitvis tappar mitten i kombination med trötta ben som de också luckrade upp oss och kunde ge nerv i matchen. Deras timeout kom lägligt för oss och förstås även 3-5 målet strax därefter.

Edsbyn-ÖBS 3-5 (0-2)
Målskyttar ÖBS: Stella Paulsson x2, Emilia Westh, Amanda Aldengård, Ellen Grinde