INFOBREV INFÖR SÄSONGEN 2013-2014

Välkomna till en ny och spännande säsong! Mycket kommer att hända denna säsong så ÖBS styrelse kände att vi måste plita ihop ett informationsbrev.
Vi börjar med nya fantastiska arenan. Efter mycket om och men så har bandyn fått sina basala önskemål uppfyllda och arenan uppfyller nu Svenska Bandyförbundets krav på  arenor för matcher på allsvensk nivå. Sista pusselbiten var den nya belysningsanläggningen.
Bandyplanen med byggnader har ett eget bygglov och blir därför klar långt före ”huvudarenan”. Om alla pusselbitar ramlar på plats i bygget samt att det inte är för varmt för att göra isen (max +5 grader i dygnstemp) så kommer vi att kunna använda planen från den 15 oktober. Vi har därför planerat in att kunna träna där från söndag den 20 oktober med kanske en liten tjuvstart för föreningens 11-mannalag. På fotot syns byggnaden som flyttats från Odenvallen där bottenvåningen blir matchsekretariat och övervåningen cafeteria och klubbmöteslokal.
Huvudarenan ska vara klar att ta i bruk den 1 december vilket innebär att innan dess så har vi inga omklädningsrum vid bandyplanen utan kommer att få nyttja två baracker för att snöra på sig skridskorna vid träningarna.
Vi har i dagsläget valt att inte hyra några fasta omklädningsrum pga den höga kostnaden men bandyn har ett eget gemensamt sliprum, material/utrustningsförråd för herr-, dam- och ungdomslagen. För 11-mannalagen blir det plastbacksystem där utrustningen lämnas i respektive förråd. Så kan det även blir för de yngre lagen med tiden om så önskas.
I anläggningen så kommer det att finnas en restaurang och ett antal kiosker inom området. ÖIK, ÖBS och Castor har tillsammans med krögarna som äger Marité och Innefickan startat ett driftsbolag för denna verksamhet som även ska svara för investeringen i storköks- utrustning. Krögarna äger 49,9% av bolaget och föreningarna 50,1% och tanken är ju självklart att tjäna pengar på sikt. Föreningarnas ägarandel baseras på antalet aktiva och en bedömning på hur många åskådare/gäster man kommer att dra. För ÖBS del så innebär det att vi äger 8% av bolaget. Bolaget har försäljningsrätten inom hela området. ÖBS svarar då för att bemanna Café Nystanet vid våra matcher samt 8% av vardagskvällarna (ej event-kvällar) för det gemensamma caféet i arenan. Där är det tänkt att serveras lunch, middagar vid event, mat till gästande lag men även mat för de som ska träna men kanske inte hinner äta hemma.
Planera in invigningen av arenan fredag 6/12 mellan 19.00 och 21.00. Det blir en kväll med historiska tillbakablickar, uppträdanden, högtidliga tal med mera. Föreningens alla aktiva spelare och ledare förväntas delta. Föräldrar och andra intresserade kommer att kunna få biljetter till invigningen. Arrangemanget är kostnadsfritt men kräver biljetter då antalet platser är begränsade.
Lördag den 7/12 fortsätter invigningen med öppet hus och uppvisningar och prova på aktiviteter. Från bandyns sida är vi glada att vi har två tävlingsmatcher denna dag. Herrarna spelar mot Karlsborg och damerna mot Härnösand. Självklart hoppas vi på mycket publik på båda matcherna. Kl 13.00 blir det en officiell invigning av bandyplanen (fastän vi tjuvstartat med ett par seriematcher innan).
Vi har ju flera anledningar att fira, dels den nya anläggningen men även att ÖBS fyller 40 år 2014 efter att tidigare varit bandysektion inom Ope IF. Detta planerar vi att fira med en stor jubileumsfest lördag den 4 januari. Det blir en jubileumsmiddag med happenings så planera in den kvällen. Vi vill gärna ha fler medlemmar till festkommittén så anmäl er via era lagledare.
Den nya anläggningen innebär avsevärt höjda hyreskostnader för bandyn jämfört med Odenvallen, där vi kanske betalade vad den var värd! Hur som helst så har styrelsen fått ihop budgeten för 2013/2014 men den bygger på att vi håller ställningarna avseende försäljningen av Ullmax- och Newbodyprodukter. Lyckas vi inte med det så kommer vi att tvingas höja träningsavgifterna med ett tillägg senare under säsongen.
Vi kommer att starta vår Bandyskola redan den 21 oktober. Till detta året så har vi stukat om den så vi startar med en ren skridskoskola som vi kallar för Skridskokul och den riktar sig till barn födda 2006-2010. Den genomför vi med åtta tillfällen före jul. Efter jul så startar vi Bandyskolan som blir mera träningsinriktad mot själva bandyn med klubba och boll. Även den genomförs med åtta tillfällen och riktar sig till barn födda 2006-2008. Nytt för i år är att anmälan sker via anmälningsmodul på vår nya hemsida www.ostersundbandy.se .
Vårt nya mediastuk är att hemsidan ska vara av mera informativ karaktär och att vår Facebooksida ska presentera mera vardagliga saker i stort och smått. Vi tar gärna emot hjälp med att skriva både på hemsidan och FB, anmäl via respektive lagledare.
Vi genomför spännande projekt med anledning av att vi har en konstfrusen bana. På höstlovet så genomför vi under tre dagar ett Norrlandsflickläger för tjejer mellan 12 och 14 år. Ett initiativ som syftar till att skapa en mötesplats för unga tjejer i Norrland och som vi siktar på att vara ett årligen återkommande arrangemang. Vi har också anmält intresse för att arrangera EM för pojkar 19 i vinter vilket vi får se vart det tar vägen.
Vi ser mycket fram emot säsongen 2013/2014!
IMG_2142Styrelsen genom ordförande Mats Portinson