Vinst mot Edsbyn P19

ÖBS-herrarna avrundar sin träningshelg med en seger mot Edsbyns P19, slutresultatet skrevs till 4-6. En match där ÖBS hörnskytte visade upp sig från sin bästa sida, samtidigt som man höll tätt bakåt med en bra defensiv.

Matchen rivstartar med ett högt tempo från Edsbyn som sätter igång matchen med en avslagsvariant som endast resulterade i hörna. Edsbyns snabba start till trots gör ÖBS första målet genom Victor Johansson som klivit upp från sin backposition och fyllt på i anfallet. Efter målet är det ett ställningskrig där det byts lite halvchanser här och där. Edsbyn kvitterar i 20:e minuten, men därefter kommer ÖBS hörnskytte igång. 3 hörnmål i första halvlek med ett gästspel i form av en soloåkning från Emil Ihrén, som med en ursinnig fart kliver igenom Edsbyn och avslutar på första stolpen med ett skott utifrån. Vid ställningen 1-5 släpper ÖBS in Edsbyn i matchen, defensiven sitter inte riktigt som den ska samtidigt som Edsbyn rycker upp sig en aning, två snabba mål i slutet av halvleken ger oss ett resultat på 3-5 i pausvilan.

Den andra halvleken börjar likt den första med ett bra tryck från Edsbyn som till synes kliver upp högre i sitt försvar än i den första. Trycket ger resultat i form av en straff, som i sin tur sitter där den ska, högt upp till höger. Med endast ett mål som skiljer lagen åt påbörjar Edsbyn en forcering men ÖBS visar prov på en mycket tät defensiv. Trots forceringen är det ÖBS som gör nästa mål, en kontring genom Simon Brusén ger ÖBS en straff. Straffen tas av Victor Johansson som placerar straffen i gubbhörnet, samma ställe som tidigare tidigare mål från densamme. Fortsättningsvis fortsätter Edsbyn med att hålla i och rulla boll, utan att skapa några riktigt vassa chanser, de farliga lägen som uppstod tillföll istället ÖBS som kontrade väldigt fint, och hade både friläge och många 2 mot 2 chanser. Men de enda målen som föll i den andra halvleken var straffar och matchen slutar 4-6 till ÖBS.

En het backlinje målmässigt samt hårt jobbande forwards och mittfältare bäddade för en fin vinst, en vinst som är den första för ÖBS mot Edsbyns P19.
Debutanter för dagen var Joel Östlin som stod för en trygg insats i mål den andra halvleken, Albert Tynell, som inte deltog i matchen mot Falu BS. Samt egna produkten Arve Edman, som tränat med herrlaget sedan en tid tillbaka, fick göra A-lagsdebut.

Mål ÖBS: Victor Johansson x 2, Erik Redenius x 2, Emil Ihrén x 2