Uppsala BoIS – ÖBS

Ytterligare en söndag med väckarklockan ställt relativt tidigt, 07:00 rullar bussen söderut för andra gången på en vecka när herrarna skulle ställas mot UNIK/Uppsala BoIS i sin andra match för säsongen.

Matchen rivstartar med två mål innan vi ens passerat fem minuter. Ett för ÖBS och ett för UNIK/BoIS, ÖBS mål görs av Simon Brusén som på ett kreativt sätt styr in bollen vid ett inspel.

Efter rivstarten följer en stund där matchen står lite i stiltje och inte mycket händer, UNIK/BoIS rullar runt på egen planhalva och ÖBS försvarar sig bra när man som i tidigare matcher ligger rätt i sin defensiv.
Dödläget skulle brytas av ÖBS genom Erik Nilsen när ÖBS bryter sig loss på kanten och genom några snabba pass framåt i banan ger Erik en gubbe och målvakt kvar att runda, vilket han också gör när han enkelt rullar in 1–2 till ÖBS.

I den 25:e minuten faller en UNIK/BoIS-spelare Erik Gladh efter en kollision olyckligt till isen och blir liggande. En garanterad hjärnskakning då lunchen senare inte ville stanna nere. Vi hoppas på en snabb återhämtning för Erik och att han snart är tillbaka på isen.

Efter skadeavbrottet klev ett antingen ett annat UNIK/BoIS eller ett annat ÖBS, kanske både och, ut på isen när UNIK/BoIS skulle göra fyra raka mål innan halvleken var slut. Vissa mål var väl olyckligare än andra om man säger så… Exempelvis får UNIK/BoIS en straff när en ÖBS-spelare faller i eget straffområde och lyckas halvt glidtackla bollförande UNIK/BoIS-spelare, otur men ändå en klar straff som pangas upp i nättaket ovanför 47 år unge Mats Gustafsson. Mats som gör comeback för andra gången på två säsonger, konstaterade efter matchen att han kanske skulle börja träna lite på försäsongen inför nästa år.

Den andra akten av söndagens match börjar för ÖBS mycket bra när Erik Redenius dunkar in en riktig smällkaramell på ett tillslag från 5–10 meter utanför straffområdet efter att en UNIK/BoIS-spelare drällt med bollen.
Efter Eriks mål följer en god stund av nästan ingenting, UNIK/BoIS rullar boll som tidigare och ÖBS försvarar sig bra, samtidigt som man går för anfall när chansen ges. Dock utan att resultat, mycket beroende på ett hörnskytte som helt klart lämnar mer att önska när man inte lyckas leva upp till förra helgens höga utdelning.

Nästa mål görs i stället av UNIK/BoIS på just hörna… och ställningen är 6–3. Lagledningen agerar och tar en timeout i 79:e minuten och målar upp en högre press i försvaret samt ett ännu mer framåtlutat spel med bollen. Timeouten ger resultat och ÖBS reducerar genom Simon Borg som blir friställd framför mål när en boll dimper ner framför honom på pass av Filip Grinde.
Tyvärr kommer man inte närmre än just 6–4 då de två nästkommande målen var UNIK/BoIS:s, en risk som alltid finns när man ska jaga i kapp i slutskedet av matcherna. Det sista målet görs på straff vilket är det absolut sista som händer i matchen och vi skriver in 8–4 i resultatraden.

En mångt och mycket jämn match där den egentligen förloras i andra delen av första halvlek när ÖBS hade en ordentlig dipp i spelet. Vi tar med oss ett gott defensivt spel, målen till trots, då de flesta kom i en period under matchen som får sorteras i mappen ”Glöm och gå vidare”.

Vi laddar om med en bra träningsvecka inför kommande söndags hemmapremiär på Staaren Savka mot Helenelunds IK. Matchen börjar 13:00 (3/12), be there or be square!

ÖBS mål: Simon Brusén (0-1), Erik Nilsen (1-2), Erik Redenius (5-3), Simon Borg (6-4)