Summering av herrlagets säsong

Summering av herrlagets säsong
 
ÖBS herrar hamnade på en tredje plats i division 1 övre Norrland. En säsong där ÖBS har blandat och gett resultatmässigt. Med flera nyförvärv i laget så fick ÖBS en smakstart på säsongen när Umeå besegrades med 4-0 på bortaplan. Under denna premiärhelg blev dock Lucaz Söderberg och Robin Nilsson långtidsskadade. Totalt har fyra ÖBS:are varit gipsade under säsongen, varav två blivit opererade, vilket måste vara något slags rekord i ÖBS.
 
Efter premiären gick det sämre resultatmässigt även om spelet värmde. Efter premiärsegern tog ÖBS ”bara” 3 poäng på åtta matcher, samtliga genom oavgjorda resultat. Uppe i Haparanda den 26 januari kom dock vändningen och ÖBS avslutade serien med 5 vinster på de 6 avslutande matcherna. På stan pratas det om ”Pettsson-effekten” och faktum är att när Erik Pettersson kom in i laget efter långdragna ljumskproblem så vände det också resultatmässigt. En riktigt bra avslutning alltså där ÖBS även vann en match hemma mot seriesegrarna Karlsborgs BK.
 
Sett till hela säsongen så får en tredje plats anses som klart godkänt i en tight tabell mellan andra och femte plats. ÖBS har tagit poäng av samtliga lag och haft en bra och bred trupp vilket varit viktig, inte minst i samband med alla skador. ÖBS har även inlett ett samarbete med AETV Atigarden event som livesänt ÖBS sex avslutande hemmamatcher. Ett samarbete som varit mycket uppskattat och som vi förstås hoppas ska fortsätta under kommande säsong.
 
Silly season är redan igång och enligt säkra källor till redaktionen så kommer tomten tidigt i år där vi innan säsongen drar igång hoppas kunna presentera en del nyförvärv. ÖBS herrlag vill även passa på att tacka våra trogna supportrar och alla som funnits med i arrangemangen kring hemmamatcherna.
 
Skytteligan topp 3
12 mål – Gustav Jörnåker, Emil Ihrén
11 mål – Alfred Skyttner, Patrik Eriksson, Erik Nilsen
8 mål – Oliver Nilsson
 
Assistligan topp 3
16 ass – Patrik Eriksson
11 ass – Eric Molin, Emil Ihrén
5 ass – Filip Grinde
 
Busligan topp 3
110 min – Joakim Nordén
50 min – Emil Ihrén
40 min – Linus Jönsson
 
Text: Janne Holmbom
Bilder från säsongens sista match mot Umedalen hemma.