Stabil hemmaseger mot Nyborgs SK

ÖBS inkasserade idag säsongens andra seger efter en stabil insats hemma mot Nyborgs SK. Staketexperterna på östra stå noterar att ÖBS nu vunnit 2 av 3 spelade seriematcher denna säsong, ifjol vann ÖBS 2 av 17 matcher. Senast ÖBS tog poäng mot Nyborg var på Odenvallen i februari 2007, 6-6 slutade den matchen.
ÖBS startade matchen idag lika bra som man avslutade igår. Fina uppspel, många delaktiga och bra fart i både boll och påkar. Emil Ihrén sätter 1-0 efter 12 minuter och Tobias Lindén gör 2-0 i matchens 28e minut. ÖBS hade bud på flera mål i den första halvleken, bland annat ett friläge där bollen inte ville hitta rätt.
Nyborg stack upp i enstaka anfall och hade ett farligt skott där Pontus Magnusson fick sträcka ut rejält och tippa ut bollen till hörna.
Överlag en riktigt bra halvlek av ÖBS. Stabilt defensivt och fina intentioner i speluppbyggnaden.
Den andra halvlekens första tredjedel bjuder på ett hafsigare spel. Många avblåsningar (totalt 48 frislag i matchen) och ett Nyborg som kliver högre upp i banan. Patrik Eriksson gör dock 3-0 efter 47 minuter innan Nyborg reducerar på straff ett par minuter senare. Nerv i matchen för en stund innan Emil Ihrén, med sitt andra mål för dagen, fastställer dagens slutresultatet till 4-1 efter 55 minuters spel, återigen framspelad av Jonas Brändholm. ÖBS kontrollerar sista delen av matchen och vinner rättvist. I sin helhet en stabil laginsats. Extra roligt att se hur man vårdar bollen inom laget när man är i förarsätet.
Matchens lirare blev rättvist Jonas Brändholm i ÖBS och Christoffer Modigh i Nyborg.
ÖBS-Nyborg 4-1 (2-0)
Nästa hemmamatch är lördag 25/11 kl.13:15 då Söråkers IF kommer på besök.
Text: Holmbom