Haparanda numret större

ÖBS tog idag emot tippade topplaget Haparanda SKT på Östersund Arena. Perfekt bandyväder idag igen!
Haparanda satte högsta fart direkt och korven hade knappt hunnit bli varm på Café Nystanet innan det stod 0-1 på matchtavlan. En olycklig kollision på mittplan i ÖBS-lägret gör att Haparanda enkelt kunde kontra in 0-1 efter 1 minut.
I matchens 8:e minut är det dags igen, matchens i särklass bästa spelare Andrey Kiselev, prickskjuter in 0-2.
ÖBS, kanske tagna av det tidiga baklängesmålet, fick mest inrikta sig på försvarsspel och att få undan bollen. Haparanda satte hög press och leddes spelmässigt av trion Kiselev – Zolatarev – Sysoev matchen igenom. Igor Zolotarev, 47 år, har bland annat spelat flera VM för Finland.
ÖBS stack upp i ett par anfall och i den 17:e minuten reducerade Emil Ihrén till 1-2. Därefter pricksköt Kiselev in två hörnor i nättaket, 1-4 efter 28 minuters spel. Halvleken slutar 2-6 med klar favör till Haparanda.
Vad som justerades i ÖBS omklädningsrum i halvlek får vara osagt. Hemmaspelarna var nu betydligt mer varma i kläderna, bättre med på noterna och det stundtals spelförande laget. Grundtanken i spelet fanns där i kombination med bättre skridskoåkning, passningsspel och aggressivitet. Martin Werner reducerar till 3-6 och Patrik Eriksson drar in matchens kanon på halvvolley i den 61:a minuten, 4-7. ÖBS var nu på tårna samtidigt som Haparanda hade svårt att komma till riktigt farliga lägen. ÖBS försökte knappa in men i den 74e minuten punkterar Ilja Sysoev matchen med sista målet för dagen. Slutresultat 4-8.
Sammanfattningsvis vad det en match med två ansikten. Och med tanke på den andra halvlek ÖBS gör finns det all anledning att tänka positivt inför kommande matcher.
Till matchens lirare utsågs Patrik Eriksson i ÖBS och Andrey Kiselev i Haparanda SKT.
Imorgon gästar Nyborg Östersund Arena. Matchstart kl.12.
Text: Janne Holmbom