Serienyheter: Division 1 herr norra

Säsongen 2022/2023 kommer att bli lite annorlunda än vad vi är vana vid, under säsongen kommer ÖBS-herrarna nämligen för första gången på länge röra sig neråt mot huvudstaden för några av sina bortamatcher.

I serien Division 1 herr norra kommer vi att se följande lag:
Djurgården, GT/76, Gustavsberg IF/BK, Helenelunds IK, Järvsö Bandy, Karlsborgs BK, Selångers SK, SIF Norrtelje, Söråkers IF, UNIK, Umedalens IF och sist men definitivt inte minst vårt ÖBS! Alltså totalt 12 lag, vilket är en ordentlig uppgradering från tidigare år! Fantastiskt!
Serien kommer att spelas i två geografiskt baserade pooler, där lagen i varje pool spelar dubbelmöten sinsemellan och enkelmöten mot lagen i den andra poolen. De två bästa i serien (båda pooler inräknade) går vidare till allsvenskt kval. Spelschemat är ännu inte helt spikat, men i dagsläget kommer vi att ha vår seriepremiär den 13:e november hemma mot Söråker och annandagsbandy, också den på hemmaplan, mot Järvsö Bandy.

Ny utmaningar, nya resor och nya lag, så vad sägs lite kuriosa om de, för ÖBS, “nya” lagen?

– Djurgården IF: En klassisk förening med två SM-guld på CV:t, det senaste tog man 1912. Eller var det 2022? Lite oklart, men en sak som däremot är klar är att de bjuder upp till bandy! Spelar sina hemmamatcher på Östermalms IP.

– GT/76: En förening med fin ungdomsverksamhet, slutade på en andra plats den gångna säsongen, så nog kan man spela seniorbandy också! Spelar sina hemmamatcher i Gubbängens skridsko- och bandyhall. Bråkar väl en del med AIK om istider(?), och säkert fler under försäsongen.

– Gustavsberg IF/BK: Spelade kval så sent som i våras och lyckades sno en poäng av Falu BS. Varit med länge i näst högsta serien, som ändrat namn och omformats under tiden man spelat där. Hemmaplanen har man på Ekvallen, som ligger farligt nära en bergvägg. Blicken upp! Även vår målvakts Sixtens moderklubb, som säkert sitter på några nycklar till vinst i vinter.

– Helenelunds IK: Gått upp och ner i seriesystemet under 2000-talet. Spelar sina hemmamatcher på Sollentunavallen där självaste Mats Sundin spelat bandy, dock inte i Helenelund. Har och har haft ÖBS-bekantingar i sin spelartrupp.

– Järvsö Bandy: Ljusdals BKs utvecklingslag, som alltid med utvecklingslag så kan de blanda och ge, något ÖBS fick uppleva i vintras. Kan ha bra spelare i truppen från Ljusdals p-19 som gick långt i slutspel. Spelar sina matcher på Ljusdals IP med sina, troligtvis patenterade, hängande lampor.

– SIF Norrtelje: Slutade fyra i vintras, gnuggat på bra i östra division 1 serien de senaste 10 åren. Jonas Granberg verkar ha de flesta klubbrekorden enligt deras hemsida. Spelarbilden man valt för Jonas ser ut att vara Jesus. Jonas=Frälsaren? Återstår att se! Troligtvis slipper vi spela bandy på långfredag, tur för Jonas! Norrtälje Sportcentrum heter hemmaborgen.

– UNIK: Halkade ur Bandyallsvenskan på 8 poäng. Gått lite upp och ner i seriesystemet, men har mest hållit till i Bandyallsvenskan de senaste 10 åren. Kommer säkerligen med ett bra tempo från en serie högre, och har garanterat ambitionen att klättra upp igen. Hemmamatcher spelas i Recoverhallen (f.d. Relitahallen).

Sammanfattningsvis; Serien kommer bli mycket hårdare och roligare, varje match och varje poäng kommer att ha stor vikt när slutsignalen går för den sista grundseriematchen.