Rapport från herr- och damlagets träningsmatcher

Eric Molin, tränare herrlaget:
– Jag tycker vi ska vara väldigt nöjda trots resultatet (2-5 förlust). Säsongspremiär på stor is och vi genomför ändå en sån bra prestation mot ett duktigt Edsbyn. Vi skapar många chanser matchen igenom och med lite mer skärpa sista tredjedelen av planen och matchtid i bena är jag övertygad om att resultatet varit annorlunda. Men som vi talade om innan matchen så var inte resultatet det viktiga utan fokuset skulle ligga på glädje och att få ihop laget vilket jag upplevde vi lyckades med. 
Våra nya spelare såg ut att snabbt acklimatiserat sig till vår spelidé och kom in i och bidrog direkt, så kul att se. Nu blickar vi framåt mot nästa helg, vår sista träningsmatch borta i Rättvik innan vår seriepremiär hemma den 7 november.

Emilia Westh, spelare damlaget:
– Det var ett nervöst men laddat gäng som gick ut på planen i Svenska Fönster arena. I omklädningsrummet hade vi pratat om att vi kommer få spela en match där vi kommer få försvara mycket då vi möter ett lag som ändå har spelat några träningsmatcher redan samt tränat på stor is. Matchen startar men matchbilden blir helt annorlunda. Vi pressar högt direkt och Edsbyn får inte många chanser att ta sig över på vår planhalva. Att vi lyckas skapa 12(!) hörnor medan Edsbyn inte får en enda ger en ganska tydlig bild. Alla spelare är delaktiga och tar för sig.Dock lyckas tjejerna inte få in bollarna i mål utan det blir Edsbyn som gör både 1-0 och 2-0 innan halvtidsvilan. 
I pausen pratar vi om att lugna ner spelet och hålla ihop laget. Men annars fortsätta på samma sätt, att ha roligt och ta för sig. Tjejerna går ut och gör exakt det vi sagt. Vi håller ihop laget, styr med och tar för oss.Det ger även utdelning och Elin, en spelare som plockat ner skridskorna från hyllan, sätter ÖBS första mål på hörna. Med 10 minuter kvar av matchen gör Sigrid, en hemvändare, en fin soloåkning från egen planhalva och sätter 2-2. Nu är det riktigt spännande och det är så nära att ÖBS tar ledningen men istället lyckas Edsbyn sätta 3-2 och 4-2 precis i slutminuterna och förlusten är ett faktum. 
Trots det så är laget mycket nöjda över sin insats.
Nu laddar vi upp inför seriestarten 14 november, då vi tillsammans med Härnösands AIK tar emot Söråker på Högslättens IP.