Läget i herr- och damlaget inför helgen

Redaktionen har tagit tempen på herr- och damlaget inför helgens träningsmatcher i Edsbyn.

Eric Molin och Emilia Westh

Eric Molin, tränare för herrlaget, det är första gången på stor is för säsongen och det blir direkt en träningsmatch mot Edsbyns duktiga juniorer. Vad är känslorna och tankarna?
-Äntligen dags för match! Det ska bli jättespännande att få se detta ”nya” ÖBS som innehåller en drös yngre nya spelare. Vi ser även motståndet som ett mycket bra motstånd då det är ett skolat bandylag som vill lira bandy likt oss.

Vad har ni pratat om inför matchen? Vad ska ni fokusera på?
– Det vi kommer ha störst fokus på under matchen är att ha roligt och samtidigt försöka spela ihop oss inför seriepremiären, finna våra roller i laget osv.

Hur ser truppen ut och vad förväntar du dig att få svar på under matchen?
– Truppen i år tycker jag ser spännande ut. De nya spelarna i truppen har en bra bandyförståelse då de är fostrade i bandynästena Bollnäs och Edsbyn. Det gör att de snabbare kommer att snappa upp vårt lags spelidé. Samtidigt som vi inte får glömma att vi har kvar majoriteten av fjolårets trupp som redan är inkörda i vårt spel. Förhoppningsvis kan vi utveckla vårt spel ytterligare i år genom att kunna styra spelet ännu mer.

Över till Emilia Westh, central figur i damlaget. Första “riktiga” matchen för nya damlaget. Vad är det för känslor och tankar som snurrar runt?
-Det är ett gäng glada tjejer som är taggad för match. Det finns en hel del nervositet bland tjejerna också!

Vad har ni pratat om inför matchen och vad ska ni fokusera på?
– Vi är ett nytt lag som aldrig spelat en match tillsammans. Det blir också första gången i år på stor is. Så vi har pratat om att vi ska hjälpa varandra, ha hög delaktighet men främst ha kul!

Det är många nya ansikten i damlaget, hur många gör sin första match i ÖBS tröjan?
– Vi har allt från de som gör sin första bandymatch någonsin de som har spelat i många år till de som tagit fram skridskorna igen. 4 stycken gör sin allra första match i ÖBS-tröjan!

Herrarna spelar klockan 11.00 och damerna startar 13:30.