Premiär i dur – som slutade i moll

ÖBS fick en smakstart på säsongen när Umedalens IF besegrades med 4-0 på bortaplan. Redan efter 7 minuter tog ÖBS ledningen genom Alfred Skyttner, framspelad av Emil Ihrén.
Därefter var det målsnålt på Nolia uppe i Umeå där ÖBS var det dominerande laget i 90-minuter. ÖBS tog en timeout i den 58:e matchminuten, vilket visade sig bli matchavgörande. Två mål på 8 minuter efter timeouten, signerat Erik Nilsen och Emil Ihrén. Tobias Ödmark satte punkt för matchen på straff i den 93:e matchminuten.
Alltid skönt med en seger förstås i premiären och noll insläppta mål. En seger som dock fick en bitter eftersmak. Det sista som händer när det endast återstår sekunder av matchen är att skicklige nyförvärvet Lucas Söderberg åker på en mycket ful tackling. En tackling som resulterar i befarat benbrott och ambulans till Norrlands Universitetssjukhus. Redaktionen inväntar rapporterna från sjukhuset och återkommer när vi vet mera. Krya på dig Lucaz!
Umedalen – ÖBS 0-4 (0-1)
Målskyttar ÖBS: Alfred Skyttner, Erik Nilsen, Martin Jansson, Tobias Ödmark