ÖBS – ISAK Bandy

Seger i årets sista match!

Herrarna tog den 30:e december emot ISAK bandy som fick turen att åka upp till Jämtland dagen innan nyårsafton. Väderförhållandet var gott, man lyckas precis undvika snöfall och underkylt regn som hade hyfs nog att falla kvällen innan.
Senaste matchen lagen emellan blev det 5-6 till ÖBS, en match som avgjordes i sista minuterna på tilläggstid.

Matchen börjar med att Filip Grinde visar att målformen håller i sig sedan annandagen och nätar 1-0 efter 5 minuter på utkast från William Johnsson där Grinde blir så gott som fri.
ÖBS fortsätter på inslagen väg när man äger det mesta spelet samtidigt som man håller ISAK stången genom noggrant försvarsspel.

Nästa mål faller när Albert Tynell slår ett riktigt smörpass genom luften till Erik Redenius, detta trots att någon ropar till Albert att inte slå lyftet, som tur är litade han på sig själv och såg till att Redenius kunde åka sig fri, runda keepern och lägga in 2-0 i 18:e minuten.

Mål numero tres görs också det av Redenius, denna gång på pass av Simon Brusén, som i det bytet verkat ha bytt skottklubban mot passklubban när han lägger ett djupledspass a la Hasse Andersson rakt på bladet till Redenius som kan runda målisen även denna gång och sätta dit 3-0.

Sen skulle både 4- och 5-0 komma innan pausen, först genom Erik Nilsen som får ett pass av Martin Werner och river sig loss från markeringen för att sedan vandra in längs med kortlinjen innan han kan lägga in 4-0.
5:an får väl klassas som lite av ett skitmål, Simon Borg kommer runt på vänsterkanten och slår en pass till Lucas Engholm som placerat sig strategiskt strax nedanför straffpunkten. Där försöker han sig på en hockey-styrning mellan benen, målvakten sprattlar till och lyckas få någon kroppsdel på bollen så att den stannar en dryg decimeter från mållinjen. Joakim Nordén ser detta, petar in den och får ett enkelt streck under målspalten på Bandygrytan.

ÖBS dominerar den första halvleken och går in i omklädningsrummet väldigt nöjda.

Den andra halvleken börjar mindre bra när ÖBS inte är riktigt påkopplade och släpper in ett mål redan efter 1,5 min, kallduschar är ju skönt… ÖBS svarar dock 5 min senare genom Simon Borg som får ett pass av Filip Grinde, efter han snappat bollen strax ovanför mittcirkeln, och vandrar genom några försvarare innan han sprätter in bollen.

Efter ytterligare 5 minuter gör ISAK mål igen. ÖBS har hörna och en tvekande skytt ställer till det när han får bollen på skridskon och ger ISAK möjligheten till kontring. Där gör dem inga misstag och kan passa på tiki-taka stuk fram till fritt läge med William och sedermera göra 6-2, vi är då i den 57:e minuten.

Spelet börjar här mer och mer bli på ISAK:s villkor, som äger bollen mer och hotar framåt allt oftare.

ÖBS tar timeout i minut 64 och försöker reda ut hur man ska tackla resten av matchen, timeouten ger dock ingen vidare effekt då man cirka 2 minuter senare får en straff emot sig. Ett lyft in mot straffområdet, Engholm gör sig redo för att slå bort den och blir då nerkörd av en ISAK-spelare. Konstig straff kan tyckas, men straffen är dessvärre ett faktum. William kliver då fram och visar varför han blev vald till matchens lirare när han räddar straffen med sitt högra benskydd och kan med det också ha räddat matchen för ÖBS del, ett 6-3 mål där och ISAK hade fått riktig vittring.

Matchen tickar vidare och ISAK fortsätter anfalla samtidigt som ÖBS desperat försöker få någon form av ordning på sitt egna spel.

I den 76:e minuten var det dags för mål, dock inte för gästerna som matchbilden kanske indikerade. Viktor Ladänges hittar på ett frislag fram med bollen till en relativt fri Simon Borg som får trycka dit sitt andra för dagen. Tänkte man då att det var spiken i kistan med en kvart kvar att spela så tänkte man fel. ISAK svarar knappa minuten senare med mål, efter lite strul i och runt straffområdet letar sig bollen in bakom William.

I minut 82 tar ISAK timeout för att initiera en slutforcering, men William storspelar och radar upp räddning på räddning och lyckas hålla bollen ute resten av matchen detta ytterligare en straff till trots. Matchen slutar 7-3 till ÖBS.

Vi får ta med oss en riktigt fin första halvlek, där det mesta stämmer, och ta lärdom av andra halvleken som egentligen är raka motsatsen, bortsett från William som steppar upp med fina räddningar varav 2 straffar och hindrar ISAK från att få riktigt häng på ÖBS.

Nästa match blir på klassiska Ljusdals IP kl. 13:15, 6/1 när ÖBS gästar Järvsö Bandy och går för tredje raka. Så har ni vägarna förbi, bor i närheten eller vill dra nytta av de just nu billiga drivmedelspriserna vet ni vad ni gör på lördag!

ÖBS målskyttar: Filip Grinde (1-0), Erik Redenius (2-0), Erik Redenius (3-0), Erik Nilsen (4-0), Joakim Nordén (5-0), Simon Borg (6-1), Simon Borg (7-2)