ÖBS – Gustavsberg

Denna söndag när ÖBS tog emot Gustavsberg var det kanonfina förutsättningar när termometern visade ungefär +3ºC, hela 30ºC skillnad från föregående helg. Gustavsberg som inför mötet låg på en stabil andraplats i tabellen och skulle på förhand bli ett mycket tufft motstånd.

Matchen börjar på värsta sätt för ÖBS när man efter 2 minuter släpper in ett hörnmål… Men ÖBS hänger inte läpp för det och fortsätter spela, ett spel som för ÖBS del mest består av försvarsspel när ett bollskickligt Gustavsberg rullar boll på ett inspirerande sätt.
Efter 18 minuter hittar Gustavsberg maskorna igen, 2 mål inom loppet av 5 minuter. Varav något av dessa mål känns snudd på onödiga från ÖBS-håll när man blir bolltittande och upplurade på läktaren av en, visserligen mycket skicklig, Gustavsbergspelare.

ÖBS tar timeout i 28:e minuten för få ett avbrott i spelet och hindra matchen från att rinna i väg. Timeouten ser ut att ge effekt, för som ett brev på posten så kommer också ÖBS första mål. Patrik Eriksson sprätter i väg ett läckert lyft till Fredric Olofsson som kommer fri och rundar före detta ÖBS-målvakten Dennis Norberg Endom. 1–3 och än levde hoppet!

Men när vi kommer till halvtid har Gustavsberg lyckats göra 2 mål till och resultattavlan visar 1–5 till gästerna. Resultat till trots var man ändå vid gott mod i omklädningsrummet och det fanns ändå, om än något lite mindre, en gnutta hopp i truppen. Men det skulle krävas en enorm bragdartad insats, men större mirakel har ju skett.

Gustavsberg fortsätter dock att producera framåt även i andra halvleken, ytterligare ett hörnmål och nu uppe i 3 för matchen.
Det skulle därefter dröja ca. 20 minuter till nästa mål. Tyvärr var det inte ett ÖBS mål, utan i stället 1–7 till Gustavsberg. Gästerna tar kort därefter timeout, i ÖBS-lägret väljer man att prata om goda vanor och fortsätta in i kaklet.

Erik Nilsen flyttas upp från sin backplats till en 3e forward, vilket ger resultat när han på passning från Olofsson kan peta in 2–7. Ett mål som höll på att vinkas av när domaren blåste och tecknade för straff innan bollen kommit in i mål. Domaren ger ändå målet, snedsteget till trots. Gustavsberg replikerar dock snabbt med 2–8.

ÖBS har nu släppt mer eller mindre allt vad defensiv heter och spelar med en 3-backslinje. Efter en ordentlig press av ÖBS får man utdelning i form av straff och sedermera mål från Simon Brusén när en Gustavsbergspelare passat hem bollen till målvakten, aningen billig kan tyckas.
Efter ett skott i stolpen, utvisningar och lite gruff sätter Sunding pipan i munnen och förklarar matchen över. 3–8 landar vi till slut på.

ÖBS i stort gör varken en bra eller dålig match, en del enkla misstag som får stora konsekvenser mot bra lag likt Gustavsberg.
Ett Gustavsberg som spelade en bandy sällan skådad i division 1 och faktiskt bitvis snäppet bättre än seriesuveränen Kalix som av egen vilja tog ett steg ner från Allsvenskan i seriehierarkin inför denna säsong. Är detta bästa upplagan av division 1 norra? Garanterat.

Till helgen blir det 2 matcher för våra herrar när de åker i väg på turné söderut, först ut blir Stockholmslaget GT/76 och på hemvägen tar man sig an Skutskärs IF.

ÖBS målskyttar: Fredric Olofsson (1-3), Erik Nilsen (2-7), Simon Brusén (3-8)