Många lärdomar för ungdomslagen i helgen

U14
I lördags spelar laget två matcher mot Edsbyn på Östersunds Arena i -19 grader.
De gör en stark insats i första matchen trots en del nerver inför matchen.
Den slutar 7-2 till ÖBS efter en extremt bra defensiv från forwards till försvar.

Inför andra matchen pratar laget om att spela bollen mer till varandra i spelstarten.
De fullföljer planen men tappar farten i uppspelen och som ni vet, stillastående vinner man sällan matcher.
Försvarsspelet blir också sämre då laget chansar på att bryta en och en istället för att göra jobbet.
Så andra matchen slutar rättvist med en 2-3 förlust för ÖBS.

Plus för lagets defensiv i första matchen som ger dem möjlighet att kontra in mål.
Andra matchen lägger laget på kontot “nyttigt att lära sig”. Inställning slår klass nästan jämt.

U13
Killarna och tjejerna i U13 åkte ner till Ljusdal i samma buss som damerna för att spela två matcher. Första mot Bollnäs och andra mot Ljusdal.

I första matchen mot Bollnäs började laget svagt i 10-15 minuter. Det blev mycket ”titta på motspelare”. Bollnäs var duktiga på att hitta innanför ramarna. Snabbt låg laget under med 4-0.
Sedan vaknade ungarna och första halvlek slutade 1-5 till Bollnäs.
Andra halvlek startade mycket bättre.
Spelet var fram och tillbaka resten av matchen och Bollnäs visade att om man vet var ramen är så blir det lättare mål. Andra halvlek slutade med 1-4. Totalt 9-2 till Bollnäs.
Förutom ÖBS svårighet att träffa mål och Bollnäs effektivitet att göra mål var det en väl genomförd andra halvlek.

Andra matchen mot Ljusdal fördes av ÖBS. Det var fina anfall och många lägen framför Ljusdals mål.
Tyvärr var inte många skott på mål och flera chanser räddades av deras duktiga målvakt.
I lagets iver att göra mål glömde de flera gånger bort att hjälpa deras egen alldeles utmärkta målvakt och det straffade sig då Ljusdal var bättre på att hitta nätmaskorna.

Resultatet är ju inte så noga men lagets tränare, P-O Henriksson, tror det blev 7-2 till Ljusdal i målprotokollet. I antalet chanser blev det nog 53-24 till ÖBS..