Helgens seniormatcher

Herrlaget

Lördagens match mot Selånger slutar 5-9 (2-6) i ÖBS favör.
En match som ÖBS leder från början till slut med ett större spelövertag i första halvlek.
ÖBS skapar många lägen under hela matchen genom att ta sig runt på utsidan av Selångers defensiv.
Extra roligt att Pelle Hoversjö gör hela 5 mål där ett av dem var från väldigt snäv vinkel.

Selånger-ÖBS 5-9 (2-6)
Målgörare ÖBS: Pelle Hoversjö x5, Simon Borg, Albert Tynell, Martin Werner, Simon Brusén.

Damlaget

Förlust följdes upp med vinst för ÖBS damer

Lördagens hemmamatch mot Edsbyn blev en kylslagen tillställning.
-19 grader på Östersund Arena och matchen spelades 3 x 30 minuter.
Spelmässigt är mycket av spelet förlagt på Edsbyns planhalva där ÖBS skapar många lägen, totalt 18 hörnor och 13 skott på mål. Edsbyn är snabba i sina omställningar och effektiva i sina avslut och går ifrån till en 0-2 ledning. ÖBS fortsätter att skapa lägen framåt och reducerar i den 58:e matchminuten på frislag genom Ellen Grinde innan Anna Wassdahl kvitterar i den 65:e minuten. Edsbyn gör sedan 2-3 i den 76:e minuten på en återigen snabb omställning som också blir slutresultatet.

ÖBS-Edsbyn 2-3 (0-2)
Målskyttar ÖBS: Ellen Grinde, Anna Wassdahl

Söndagens bortamatch mot Bollnäs blev en rafflande tillställning. Bollnäs tar ledningen efter 3 minuter på hörna och får sedan utdelning två gånger om i samband med hörna och har en 3-0 ledning efter 32 minuter. ÖBS reducerar kort därefter genom Amanda Aldengård. 3-1 ledning till Bollnäs efter 45 minuter där Emma Fondse i slutet av halvleken också gör en fin straffräddning som förstås blir psykologiskt viktig. ÖBS fortsätter att ta jobbet även i den andra halvleken och kvitterar till 3-2 i den 57:e minuten då Amanda Aldengård får på en praktträff från 30 meter innan Emilia Westh ordnar kvitteringen i den 63:e minuten. Avgörandet kommer i den tredje tilläggsminuten då Stella Paulsson förvaltar en lyra från Hanna Lundborg på bästa sätt och ÖBS damer tar därmed säsongens andra seger.

Bollnäs-ÖBS 3-4 (3-1)
Målskyttar ÖBS: Amanda Aldengård 2, Emilia Westh, Stella Paulsson

ÖBS tränare Janne Holmbom säger så här efter helgens matcher.
– I matchen mot Edsbyn tycker jag att vi har momentum i matchen och skapar många bra lägen. Det är alltid surt att förlora samtidigt som jag tycker att vi är på rätt väg i det vi gör och måste ha tålamod. Skapar vi lägen så kommer målen förr eller senare. Ibland har man marginalerna på sin sida och ibland inte.

– Vinsten borta mot Bollnäs var den perfekta julklappen vi kunde ge oss själva. Vi genomför vår ”gameplan” till 100% och alla tar jobbet över hela banan i 90 minuter. Även om vi förlorar dagen innan och drabbas av några sena återbud så steppar alla upp än mer och visar att vi aldrig ger upp vilket visar på en bra lagmoral.

Herrarna spelar nästa match, måndag 26/12 (obligatorisk annandagsbandy) kl 13.00.
De tar då emot Järvsö Bandy på Östersunds arena.
Damerna tar ett lite längre uppehåll innan de åker till Edsbyn 8/1 för en returmatch.