Lördagens ungdomsmatcher

Det blev en riktigt intensiv lördag när Sandviken gästade oss för ett dubbelmöte både mot U13 och U14.

U13

En enkel summering är att vi faller framåt.
Vi har jobbat med positioner och att laget måste hålla ihop för att som lag bli duktigt.

På planen har det börjat fungera bra i försvarsspel. Vi hittar positioner och vi hjälps åt mot, många gånger, skridskoskickliga lag. Sandviken var inget undantag, snabba på skridskor och bollsäkra. En del spelare skjuter dessutom ganska hårt vilket inte vi kan skryta med, ännu! Det vi kan skryta med är inställningen som bygger på att så länge vi kan, så försöker vi.

Första matchen höll vi ihop riktigt bra. Några gånger strular vi till det och då får vi ofta betala med ett baklängesmål. Resultatet blev 2-9 till Sandviken och det innebär att vi strulade till det 9 gånger under 40 min vilket är riktigt bra (kanske strulade det fler gånger men vi blev bara straffade 9 ggr).
Dessutom lyckades vi göra 2 stycken riktigt vackra spelmål, kul!

Andra matchen höll vi ihop lika bra. Sandviken tillbringar stor del av tiden med att försöka nå igenom vårt försvar som hela tiden ställer upp på ett bra sätt. Så fort vi tappar positioner och slarvar kommer dom in framför mål och oroar oss. Som tur var så hade Grim fått upp ångan i målet och gjorde flera fina räddningar. Några enstaka anfall gjorde vi och i den här matchen blev det återigen 2 stycken mål framåt. Slutresultatet skrevs till 2-6.

Nu när vi fått försvaret att fungera någorlunda bra så kommer vi titta på lite egen speluppbyggnad för att kunna göra lite fler mål själva.

Vi tränar vidare med samma goda stämning i laget.  //PO, tränare i U13

U14

Sandviken gästar Östersund som bjuder på ett fantastiskt bandyväder och spelar två välspelade matcher mot oss.
Vi vinner båda matcherna, match ett med 8-3 och match två med 4-2.

Bra jobbat killar!
/tränarna i U14