Inför söndagens seniormatcher

Herrlaget

Det är Djurgårdens bandylag som gör sitt första besök på Östersund arena när herrarna spelar årets första match på hemmaplan imorgon.
Truppen är för första gången denna säsong både skade- och sjukdomfri vilket är glädjande för ÖBS.
Om man kollar på Djurgårdens trupp kan vi hitta två bekanta namn i målvakten Dennis Norberg Endom som inledde denna säsong i ÖBS-tröjan. Vi har även lagkaptenen i motståndarlaget Olle Flensburg, som  började sin bandykarriär i Östersund.

Vädret säger i skrivande stund snöfall under matchen vilket öppnar för en stenhård kamp imorgon. Djurgården är inför matchen på en fjärdeplats i tabellen där ÖBS ligger på en åttonde plats.
De senaste tre matcherna har ÖBS tagit fem av sex möjliga poäng medan Djurgården i sin tur tagit fyra poäng, där deras senaste match slutade i förlust mot Helenelund.

Vi hoppas på att så många som möjligt dyker upp imorgon kl. 13.00 på arenan för att heja fram vårt herrlag.

Damlaget

Imorgon söndag spelar ÖBS damer sin sjätte bortamatch för säsongen när man möter Härnösand på Högslättens IP.
Detta blir första gången lagen möts denna säsong, ifjol när lagen möttes blev det oavgjort 5-5 i Östersund och borta vann HAIK med 2-1.
ÖBS ligger med sina 7 poäng efter lika många spelade matcher på en tredje plats i tabellen, HAIK är placerade på sjunde plats med 2 poäng efter fem spelade matcher.

ÖBS tränare Janne Holmbom säger så här inför matchen:
– Ny utmaning för oss där det kommer att krävas att vi tar jobbet i 90 minuter.
Det finns inga lätta matcher i serien och även om HAIK inte haft resultaten med sig så vet vi att det finns kvalitéer där precis som i alla andra lag.
För vår egen del handlar det om att vara fokuserade på vår uppgift och fortsätta omsätta det vi gör på träning till match.

Matchen startar kl. 12.00 och ni följer den via Elitrapport eller Bandygrytan.