Inför Östersunds BS vs Söråkers IF

Till helgen är det äntligen dags för en match igen. Första matchen på en ny säsong med massor av möjligheter. Östersunds bandysällskap tar emot Söråkers IF på Östersund arena, en match som brukar bjuda på mycket kamp och vilja oavsett vart matchen spelas.

Under sommaren har det skett en del förändringar på ledarsidan där det mest anmärkningsvärda är att ny huvudtränare är Eric Molin. Molin ska trots sin tränarroll fortsätta som spelare i laget. Förväntningar och förhoppningarna på ÖBS är högre i år och hoppas kunna överträffa fjolårets tredjeplats i serien. Så här säger Molin om säsongen:  “Känslan är att vi i ÖBS har nått riktigt spännande på gång och jag hoppas publiksiffran blir hög i år. Hoppas vi ses i vinter!”

Hur ser truppen ut i år?

Under transferfönstret har ÖBS tappat Alfred Skyttner men man har samtidigt förstärk truppen med 4 nya spelare. Simon Ehrström och Lukas Engholm är två av de nya spelarna, båda två är duktiga bandyspelare som kommer bidra med ytterligare kvalité till truppen. Förstärk har man även gjort genom Karl Rimér-Högberg som gör comeback i ÖBS tröjan efter några säsonger i Selånger. Högberg går direkt in som Kapten i laget. Till sist har man även plockat in en VM meriterad amerikansk landslagsman, målvakten Zack Wynne från Dynamo Duluth. (Ett längre reportage om Wynne går att läsa på öp)

En annan spelare som nästan kan ses som ett nyförvärv är Lucaz Söderberg. Som olyckligt fick största delen av fjolårets säsongen förstörd av ett benbrott som han ådrog sig i premiären borta mot Umeå. Men på lördag får han äntligen spela sin första seriematch på hemmaplan.

Tidigare matcher mellan lagen

Under förra säsongen ställdes lagen mot varandra vid 3 tillfällen. De två första matcherna spelades i Söråker och slutade med en 5-3 vinst för Söråker samt en målrik 7-7 match. Den senaste matchen som spelades i Östersund var även det en målrik historia som Öbs vann med 9-6.

 

Matchen spelas klocka klockan 13:00 på lördag och för alla bandyvänner kommer det bjudas på kaffe och fikabröd. Sen kommer såklart den eftertraktade bandymackan att säljas på Nystanet. För er som inte har möjlighet att se matchen på plats så kan vi med glädje meddela att samtliga hemmamatcher denna säsong kan ses på AETV.

 

Varm välkomna till Seriepremiären i division 1 övre Norrland!

 

 

 

Länkar:

Live streaming av matchen på AETV:

https://play.staylive.se/obsplay 

 

Reportage om Zack Wynne:

https://www.op.se/artikel/zach-28-flyttade-600-mil-for-att-spela-bandy-i-ostersund-vm-i-sverige-blev-startskottet-tankarna-kom-da