Inför ÖBS – Selånger: Del 1 av 3. Läget i tabellen.

Inför helgens avslutande omgång i division 1 övre Norrland är det rekordjämnt. Vi ska nu bena ut vad som gäller inför helgen.
Karlsborg eller ÖBS? 
Inför avslutande omgången i div 1 övre Norrland så leder Karlsborg serien med en poäng före ÖBS. Det innebär att Karlsborg har allt i egna händer. Karlsborg möter Haparanda i ett alltid svårspelat derby. Karlsborg och Haparanda har mötts två gånger denna säsong. Båda matcherna har slutat med vinst till Karlsborg (6-3 och 4-2). Att Haparanda inte har något att spela för spelar nog mindre roll. Inget av lagen vill förlora ett derby och vi får nog se ett Haparanda som är revanschsugna och taggade till tänderna.
ÖBS är alltså beroende av att Haparanda skakar om Karlsborg i Kalix. Matcherna mellan ÖBS – Selånger och Karlsborg – Haparanda startar samtidigt, 13:00 på lördag.
ÖBS målskillnad: 97 gjorda – 43 insläppta = +54
Karlsborg målskillnad: 
83 gjorda – 43 insläppta = +40
Karlsborg – Haparanda = Vinst för Karlsborg:
Om Karlsborg vinner mot Haparanda så vinner Karlsborg serien, oavsett vad resultatet blir mellan ÖBS – Selånger.
Karlsborg – Haparanda = Oavgjort:
Om slutresultatet blir lika i Norrbotten så måste ÖBS vinna mot Selånger. ÖBS och Karlsborg slutar då på samma poäng men ÖBS vinner serien på bättre målskillnad.
Karlsborg – Haparanda = Vinst för Haparanda: Om Karlsborg förlorar mot Haparanda så räcker det med oavgjort resultat för ÖBS mot Selånger för att säkra seriesegern på målskillnad.
 
div1 ön