Inför helgens matcher. Haparande SKT – Östersund BS & Karlsborgs BK – Östersunds BS

I dag (fredag) åker bussen som ska ta ÖBS till finska gränsen. Med matcher både lördag och söndag mot Haparanda SKT och Karlsborgs BK som väntar. Två lag som just nu ligger före ÖBS i tabellen och som även förra säsongen slutade högre upp i tabellen, så det är två tuffa matcher som väntar.
Östersunds BS är hittills obesegrade i tabellen med en vinst och en oavgjord match. Skulle man gå segrande ur båda matcherna i helgen så går man även upp i serieledning. Första matchen spelas 17:00 på lördag medan den andra matchen spelas 13:00 på söndag.
 
Laget
Inför helgens matcher har ÖBS två spelare som kan göra säsongspremiär i seriespelet, både Joakim Nordén och spelade tränaren Eric Molin finns med i helgens matchtrupp. Även Tobias Ödmark finns med efter att ha missad förra helgens match.
 
Tidigare matcher
Förra säsongens matcher var jämna mot både Haparanda och Karlsborg. Mot Haparanda slutade matcherna med en vinst, en oavgjord och en förlust. Första matchen slutade 6-6, den andra matchen med förlust 6-4, båda dessa matcher var på hemmaplan. Bortamatchen som var den sista matchen mellan lagen vann ÖBS med 2-0 efter en kylig tillställning i Haparanda.
Matcherna mot förra säsongens seriesegrare Karlsborg slutade alla med endast ett mål som skiljde lagen åt där Karlsborg vann 2 av dessa medan ÖBS vann en, som enda lag att ta poäng mot Karlsborg under förra säsongen. Matcherna under fjolårssäsongen slutade med en 4-3 och en 5-4 seger för Karlsborg. ÖBS vann sista matchen på hemmaplan med 3-2.
 
Matcherna kan följas på Elitrapport. Matchen mot Haparanda SKT hittar ni här och mot Karlsborgs BK här.