2 av 4 poäng i Norrbotten

ÖBS herrar satte sig på bussen i fredags för säsongen första långresa till Norrbotten. På schemat stod Haparanda på lördag och Karlsborg i Kalix på söndagen.
Lördagens match slutade 4-3 till Haparanda. En match där ÖBS styr spelet och skapar många lägen men inte lyckas med att få bollen över mållinjen. Haparanda, anförda av ryska Primochkin och bröderna Sysoev, sticker upp emellanåt och lyckas dra längsta strået under lördagens match. Känslan efter matchen är att ÖBS är värda minst en poäng.
Nya tag på söndagen när ett revanschsuget ÖBS gästar fjolårets seriesegrare Karlsborg på Kalix IP. Karlsborg som inte tappat många poäng på hemmaplan senaste åren. Inledningsvis har ÖBS mycket boll men Karlsborg är, som alltid, bollskickliga och farliga. I halvtidspaus kan vi konstatera att Karlsborg leder med 1-0, trots 7-1 i hörnstatistik och flera bra målchanser.
I halvtidspaus var laget överens om att fortsätta på samma inslagna väg med övertygelsen om att utdelning skulle komma. Efter en något försiktig inledning i andra halvlek tar ÖBS över taktpinnen och styr matchen fullständigt. Årets bästa halvlek resulterar i slutresultatet 5-2 till ÖBS. Att plocka fram den energin, spelglädjen och koncentrationen i sista halvleken på långsresan är imponerade och visar vilken otroligt hög högstanivå årets upplaga av ÖBS har.
Extra kul att nyförvärven Lucas Engholm och Simon Ehrström fick göra sina första mål i ÖBS-tröjan.
Samtidigt som det prasslas med välförtjänta godispåsar och trötta ögon vilar på filmduken ser vi fram emot nästa match, Söråker borta den 7 december.
Karlsborg – ÖBS 2-5
Mål ÖBS: Lucas Engholm x2, Simon Ehrström, Karl Rimér Högberg och Tobias Ödmark.
Haparanda – ÖBS 4-3
Mål ÖBS: Karl Rimér Högberg x3.