Duo från Ljusdal klar för ÖBS

En ung duo från Ljusdals BK i form av Simon Borg och William Johnsson är klara för ÖBS. Simon är född 1999 och är halv/mittfältare medans målvakten William är född 2002.

Redaktionen har fått en pratstund med tränare Eric Molin om nyförvärven.

William och Simon klara från Ljusdals BK. Första tanken, hur känns det?
Känns jätteroligt att vi lyckats knyta åt oss två talangfulla och hungriga spelare som är bra bandyskolade. Vi hade ett par stora målvaktshandskar att fylla sedan det blev klart att duktige målvakten Pontus Magnusson lämnar oss för allsvenskt spel i Katrineholm – där känner vi oss trygga med att William kommer att göra ett strålande jobb med hjälp utav sin hunger för att utvecklas.

Simon är en spelare vi jagat i två års tid och därför känns det extra roligt att vi äntligen kan presentera honom som en ÖBS spelare. Simon kommer bidra mycket med sitt breda bandyregister och kunnande på isen. Hans tidigare erfarenheter från allsvenskt spel är dessutom någonting vi kommer ha nytta utav.

Om vi börjar med William, vad har du att säga om honom?
William är en lugn och placeringssäker målvakt som har ett stort driv att utvecklas. Jag tror att hans driv i kombination med speltid mot seniorer kommer lyfta han spel ytterligare.

Simon är vi lite bekant med sedan tidigare då han varit utlånad till Selånger SK. Hur skulle du beskriva honom som spelare?
Simon har en vass passningsklubba, besitter ett stort lugn och är en drivande spelare. Det ska bli ska bli oerhört spännande att få följa hans utveckling i klubben.

Simon Borg, Halv/mittfält, 22 år.
Tidigare klubbar: Ljusdals BK (moderklubb), Edsbyn U-18/U20, Selånger SK. Bandygymnasiet i Edsbyn.
Statistik: Allsvenskan: 15 matcher, 1 mål, 3 assist.
Division 1: 44 matcher, 12 mål, 49 assist.

William Johnsson, Målvakt, 19 år.
Tidigare klubbar: Ljusdals BK. Bandygymnasiet i Ljusdal
Statistik: Allsvenskan: 11 matcher

Vi hälsar William och Simon varmt välkomna till ÖBS!

Simon Borg
William Johnsson