VINST OCH PUBLIKREKORD!

Herrarna inledde på bästa tänkbara sätt i seriepremiären på Östersund Arena. 237 personer fick se ÖBS besegra IFK Umeå med 5-2.
ÖBS ställde upp med 4 st nyförvärv, Joakim Nordén och Tobias Ödmark gjorde sin första seriematch i ÖBS-tröjan medans Erik Risby och Emil Ihrén gjorde comeback. Matchen startade med att ÖBS var spelförande medans Umeå såg till att vara kompakta bakåt och kontra när vi tappade boll. Umeå var giftiga när dom väl kom till anfall och i 16e minuten hade Umeå chansen att ta ledningen när dom tilldelades en straff, men målvakten Pontus Magnusson lyckades styra bollen i stolpen. Istället lyckas Umeå ta ledningen två minuter senare.
Efter Umeås ledningsmål tog ÖBS ett rejält tag om taktpinnen. Efter 25 minuters spel kom första ÖBS-målet genom Jocke Nordén, som knappast kunde göra ett snyggare debutmål. Från 25-30 meter dundrade han in ett skott i bortre krysset i .
Sedan var det dags för hemvändande Emil Ihrén att presentera sig genom ett hattrick. Tre mål på 9 minuter. Första målet drog han upp i nättaket på en hörna. Andra målet satte han lågt i bortre burgaveln på frislag och tredje målet kom efter en genomåkning på vänsterkanten. ÖBS går till halvtidsvilan med en 4-1 ledning.
Andra halvlek fortsatte med att ÖBS förde spelet mot ett Umeå som inte ville pressa och gå bort sig. Tempot blev lägre och det kändes som en 45 minuters transportsträcka mot 2 poäng. Umeå lyckas reducera till 4-2 efter lite flipper i straffområdet innan Emil Ihrén fastställde slutresultatet till 5-2 när han förvaltade ett långt utkast efter en misslyckad Umeåhörna.
En bra laginsats där hela laget ska lyftas fram.
Det känns riktigt bra att serien är igång och kul att bjuda publiken på en seger i premiären. Fantastisk inramning och drag på läktaren tack vare Hej främling Sverige och Alsenklacken. Hoppas vi ses igen!
Nu laddar vi inför dubbelmatcher nästa helg. Finsk/ryska Haparanda SKT gästar oss på lördag och Nyborg SK från Kalix kommer på besök på söndag.