VINST HEMMA MOT SELÅNGER SK

ÖBS herrar tog idag en blytung seger hemma mot tabellfyran Selånger SK. En välkommen sådan då vi inte kan minnas när ÖBS vann senast mot kustlaget. Ett skadedrabbat ÖBS hade idag bara en avbytare och på förhand alltså tuffats tänkbara nöt att knäcka. ÖBS fick dock en pangstart i snöyran och ledde med 2-0 redan efter 12 minuters spel. Snabba omställningar var melodin för dagen i kombination med lågt försvarsspel. Ledning med 3-1 i halvtid.
Snöfallet avtog i den andra halvleken och gästerna reducerade i den 54e minuten innan bollgeniet Jonas Brändholm åkte ”coast to coast” och utökade ledningen till 4-2. Definitiva avgörandet kom genom dagens tremålsskytt David Millner. Millner, möjligen inspirerad av Slopestyleåkaren Oliwer Magnusson, gjorde en klassisk 360 i straffområdet och sprätte dit 6-3 i den 82a minuten.

En riktigt skön seger alltså. ÖBS spelade effektivt och gjorde mål när lägena dök upp. Selånger hade mer bollinnehav och skapade hela 23 hörnor. Men vad gjorde det när Pontus Magnusson hade klister i handskarna och bjöd på ett par svettiga tv-räddningar. Sett till hela matchen så var det ändå kollektivet som avgjorde idag med stenhårt jobb i 90-minuter.
Matchens lirare blev försvarsjätten Anders Wingman som höll ihop laget defensivt i 90 minuter. Extra kul också att straffskyttet lossnat där Tobias Ödmark visar storform.
ÖBS-Selånger 6-3 (3-1)
Målskyttar: David Millner 3, Jonas Brändholm, Emil Ihrén, Tobias Ödmark
Text: Holmbom