Uddamålsförlust hemma mot Karlsborg

Sur förlust i en match som kunde ha slutat hur som helst. Inställningen och insatsen bådar dock gott inför fortsättningen av säsongen. Karlsborg är ett bra lag som satsar hårt med målsättningen att nå allsvenskan inom två år.
Matchens inledning var en spelmässigt riktigt bra historia. Två spelande lag där chanserna avlöste varandra åt båda håll. Matchen blev lite av en målvakternas kamp där både Pontus Magnusson och Karlsborgs Marcus Lindgren var omutliga långa stunder. Det dröjde till den 23e matchminuten innan dagens första mål kom. Martin Werner gjorde inget misstag när han gav ÖBS ledningen med 1-0, assist och förarbete signerat Jonas Brändholm.
Karlsborg skapade även de lägen och kvitteringen kom på straff med knappa halvtimmen spelat. Strax därefter gör Emil Ihrén inget misstag när han friställdes efter dagens längsta utkast av Pontus Magnusson, 2-1.

Den andra halvleken blir målmässigt lika tät som den första. Karlsborg äger mer boll men tvingas ofta ut mot hörnflaggorna på offensiv planhalva. Karlsborg kvitterar innan Jonas Brändholm pangade in en hörna efter 64 minuters spel, assist Erik Risby. Karlsborg skapade 16 hörnor i dagens match och det var också på en hörna som segermålet kom, 3-4 efter 72 minuter.
Matchens sista 5 minuter blev en riktig rysare. ÖBS hinner med att pricka ribban 2 gånger och lyfta ett friläge precis utanför. Närmare än så kom ÖBS inte idag då marginalerna inte tippade åt rätt håll.
Målskyttar ÖBS: Martin Werner, Emil Ihren, Jonas Brändholm
Matchens lirare blev båda lagens målvakter.
Nästa helg väntas dubbelmöte mot Härnösands AIK.
Text: Holmbom