Tredje raka botennappet för herrarna

Det vara ett något stukat ÖBS som skrinnade ut på planen i söndags där en handfull nyckelspelare saknades, vissa på grund av sjukdom och vissa på grund av skador. Trots det har man full trupp och Patrik Eriksson tillsammans med Atle Sund gör sina säsongsdebuter. Väderförhållandet såg länge lovande ut, men när matchen skulle blåsas i gång hade snön börjat falla och resultatet blev en hoppig is när det blandades med vattnet från ismaskinerna.

Väl i gång var det Norrtelje som fick slå första slaget, efter någon sekunds bristande fokus slås en passning upp längs med sargen och ger ett kanonläge för en Norrtelje-anfallare som lyckas peta in bollen ungefär 3 cm förbi mållinjen. 0-1 efter dryga 13 minuters spel. Rättvist? Nja, men likt livet är idrott inte alltid det. ÖBS spelar bandy på ett kontrollerat sätt som man inte riktigt lyckats med i tidigare matcher, man värderar och sätter fart när lägen ges.

Kvitteringen kommer genom Simon Brusén, eller Per Simon Mikael, som Bandygrytan vill att han ska kallas. Kapten Jonas Wiik transporterar upp bollen från egen planhalva och visar prov på riktiga samba-höfter när han rullar upp både en, två och tre (kanske fler?) Norrteljespelare innan han i sista sekund innan han åker på en stjärnsmäll, levererar en macka till Simon som tackar och tar emot när han lastar in bollen i mål från distans.

Dagens första av 3 straffar skulle tilldelas Norrtelje när anfallaren trycker sig in i straffområdet bland 3-4 ÖBS:are och sedermera går i isen. Enligt backlinjens utsago var det en icke-straff, men när domaren satt armarna i ett kryss ovanför huvudet är det svårt att få denne på andra tankar.
I och med straffen får vi också 1-2 till Norrtelje.

Under kategorin snygga mål får vi ändå katalogföra Martin Werners 2-2 mål. ÖBS överbelastar högerkanten och bryter sig genom Christoffer Landstedt ut från ytan, som serverar Fredric Olofsson när han kommer som en raket på bortre kanten, han swishar med bollen förbi Norrteljes backlinje och levererar i sin tur öppet mål till Martin som påpassligt jobbat sig in på bortre stolpen.

ÖBS har bud på ett till mål, när man hittar fram till Fredric som nu står i samma yta han hittat Martin vid 2-2 målet. Bollen går i nät, men domaren dömer tyvärr att det var offside… Inga större protester från ÖBS-håll, så mest troligt ett korrekt beslut.

Vi går in i vilan med 2-2, men med spelövertag ÖBS.

I den andra halvleken ska snöfallet komma att tillta och försvåra förutsättningarna något, dock behövs inget större taktiskt ingrepp till en början. Halvleken startar och ÖBS får näta nästan omgående genom Fredric Olofsson när han snappar upp ett lyft som Norrtelje dräller med i sin backlinje som renderar i ett friläge.

Norrtelje replikerar sig dock snabbt när man sågar sig fram på sin vänsterkant samtidigt som en ÖBS-back har fått strul med skridskon och tvingas byta. En vilsen högerforward går bort sig på sin nyfunna backposition och öppnar ytan bakom sig som Norrtelje lyckas hitta när man kvitterar till 3-3.

Men ÖBS ville behålla ledningen, inte minst Martin och Fredric. Martin lyckas snappa upp en riktigt indianare som han serverar ut till Fredric som rundar det lilla försvar som återstår och får göra sitt andra mål på drygt 5 minuter.

Det skulle dock ändå bli Norrtelje som fick sätta punkt för den mycket intensiva inledning på andra halvlek när ett lyft olyckligt rinner igenom ÖBS backlinje, vissa hävdar att det var en skarv som ställde ÖBS-försvaret och att det därmed skulle vinkas för offside, men linjedomaren håller armen nere och vi får ett friläge som blir till mål.

Norrtelje börjar slå långt mer och mer i takt med att förutsättningarna försämras på grund av vädret, medan ÖBS försöker fortsätta lira längs isen. Norrtelje skulle genom ett av dessa lyft få fram en straff när ÖBS-spelaren tittar lite för mycket kropp och utvisas för fasthållning.

Någonstans här börjar Norrtelje få övertaget och ÖBS går ner i en svacka på drygt 10-15 minuter, Norrtelje gör 4-6 i 76:e minuten när ännu ett lyft oturligt rinner igenom och friställer Norrtelje-spelaren.

ÖBS tar i 80:e minuten timeout för att initiera en slutforcering i hopp om att komma i kapp, direkt efter timeouten gör dock Norrtelje mål på en hörna och tanken direkt är ridå ner för ÖBS. Hemmalaget skulle i stället visa prov på ett riktigt pannben när man på tilläggstid gör 2 snabba mål, båda genom Simon Brusén, varav ett av dem på straff efter att Erik Nilsen, dragits ner isen vid en kamp om en långboll som Erik lyckas komma först på. Närmare än så skulle man tyvärr inte komma, ett mål skulle skilja lagen åt när matchen blåses av, 6-7 till Norrtelje.

För andra matchen i rad bjuder ÖBS på en ordentlig forcering mot slutet, senast i 3-4 förlusten mot Helenelund, men faller på målsnöret ännu en gång.

Vi får ta med oss första halvleken och slutforceringen in i det korta speluppehållet som kommer nu till helgen, nästa match spelas på Gärdet i Sundsvall där ÖBS ställs mot klassikerklubben Selångers SK på bandyns dag tillika annandagen.

Nästa hemmamatch? Den har vi den 30:e mot Falu-laget ISAK Bandy. Varmt välkomna!

ÖBS målskyttar: Simon Brusén (1-1), Martin Werner (2-2), Fredric Olofsson (3-2), Fredric Olofsson (4-3), Simon Brusén (5-7), Simon Brusén (6-7)