Träningshelg i Edsbyn

I fredags var det dags för herrarna att inleda en träningshelg i Edsbyn, på schemat stod bland annat två ispass och en träningsmatch på söndagen mot Edsbyn/Alfta Bandy. Likt vårens kosläpp klev herrarna ut på stora isytan för säsongens första ”riktiga” träning. Stora ytor som kräver en annan typ av skridskoåkning än den man nyttjar på hockeyrinken, som några spelare också konstaterade. Efter två väl genomförda träningspass var det dags för vila och återhämtning på Alfta Camping, som levererar i vanlig ordning.

När kropparna något så när återhämtat sig efter en natts sömn var det dags att resa mellan Alfta och Edsbyn för sista gången denna helg och förbereda sig för träningsmatchen. Några stela ben på uppvärmningen, men inget som en bollring inte löser!

När ljumskar tänjts, skridskor snörats och klubbor tejpats färdigt var det dags för match. Uppvärmningen verkar ha varit otroligt effektiv då ÖBS stänker dit matchens första efter bara några minuter. Victor Johansson försöker efterlikna ett tåg på räls utan bromsar när han kliver igenom stora delar av motståndarlaget och levererar en fin macka fram till Simon Brusén som rullar en tunnel på keepern.
Detta var också det enda målet som skulle falla under den första halvleken. Edsbyn/Alfta rullar runt bollen på egen planhalva i klassiskt manér, med några uppstickare från skickliga lirare som tydligt har mer att ge än vad man skulle förvänta sig av ett division 2-lag. Målchanser byts lite här och där, men 0-1 förblir halvleken ut.

I pausen konstaterar ÖBS att man vill hitta tillbaka till tålamodet man hade inledningsvis samt bättra på styrspelet. Vilket man också anammar ute på planen, styret ligger oftare rätt och vi håller bollen i längre perioder. Båda lagen fortsätter försvara sig bra, och när det behövs steppar båda målvakterna upp och räddar. Det skulle dröja en bra bit in i andra halvlek innan ett mål skulle komma. Denna gång var det från hemmalaget, efter lite tafatt försvarsarbete av ÖBS och ett av de sämre skotten man haft i hemmalaget, som levererat några pärlor, får man in kvitteringen. 1–1.

Men ett mål i baken är inte det värsta som kan hända. ÖBS taggar till ordentligt och efter bara någon minut får Fredric Olofsson läge och kommer till avslut vid frislagscirkeln, de nya ”trippel-mackorna” som kommit från Optimized gjorde sitt och 1–2 var ett faktum, målvakten ser inte helt nöjd ut som bjuder sin ena handske på en 10-meters flygtur uppe bland takstolarna.
Kort därefter så har Tåget (läs Victor Johansson) börjat få upp ångan igen och trampar sig runt på högerkanten där han avlossar en riktig missil in i bortre. Även hans ”trippel-macka” fungerade!

Efter lite strul av Edsbyn/Alfta kommer Simon Brusén till ett läge utanför vänstra frislagscirkeln där han nyper i väg ett skott som letar sig in i maskorna bakom målvakten. Enligt hörsägen var det också en tunnel, men då undertecknad var skymd av studsande tränare får vi låta det vara osagt.
På en kort stund har vi gått från 0–1 till 1–4, som också skulle stå sig ett tag.

När klockan börjar ticka på upp mot 80:e minuten får Edsbyn/Alfta in en reducering efter en individuell prestation och ett återigen lite handfallet försvar av ÖBS, kanske var det gårdagen som gjorde sig påmind med lite trötta ben och skallar. I och med 2–4 målet får hemmalaget vittring, ÖBS får mest försvara samtidigt som Edsbyn/Alfta sätter hög press. Hemmalaget skapar sig en hörna, denna gång väljer man en variant som ställer ÖBS något, målvakten William krockar med kapten Wiik och skottet letar sig in i mål utan att stöta på någon större patrull. 3–4…

Hemmalaget eldar på och stressar ett något stirrigt ÖBS som inte riktigt tar sig ur pressen. Men när ÖBS väl tar sig ur den skapas ett friläge från mittlinjen där man hinner fundera på vad man ska käka till middag de närmsta tre dagarna, väl framme vid målet är hemmamålvakten mycket följsam och förhindrar spiken i kistan för Edsbyn/Alfta. Matchens sista möjlighet skulle ges hemmalaget, en hörna, som är lite av Edsbyns paradgren. Domaren lyfter upp ett finger i luften och säger ”Ett skott!” Ett skott som tack och lov inte blev till mål som ger ÖBS vinsten med 3–4.


Sammanfattningsvis så var det en väl genomförd match över 90 minuter. Vi gör framsteg på alla plan, dalarna blir inte lika många och långa, tålamodet med boll har förbättrats markant och styrspelet sitter bättre jämfört med tidigare träningsmatcher. Vi jobbar vidare och väntar ivrigt på att vår egen is ska bli klar på Staaren Savka, med det vädret vi har nu kan det inte vara långt bort!

Målskyttar ÖBS: (0-1) Simon Brusén, (1-2) Fredric Olofsson, (1-3) Victor Johansson, (1-4) Simon Brusén.