Publikinfo ÖBS – Vox Edsbyn

Nya tider och nya åtgärder. ÖBS har utmanats på flera sätt den här hösten. Det har blivit mycket merarbete och omställningar som vi inte kunnat ana eller föreställa oss. Inför herrarnas seriepremiär på lördag har vi funderat hur vi ska lösa matcharrangemanget. Publik eller inte? 50 pers eller 300 pers? Vi beslutade oss för att vi vill ta emot publik och vi är övertygad om att vi kan göra det på ett säkert och tryggt sätt. Vi har stora ytor och befinner oss dessutom utomhus. ÖBS har därför sökt och fått OK från Polisen och kommunen att ta emot 300 personer under några förutsättningar.

Av regeringens beslut gäller följande:
– All publik ska sitta ner
– Publik ska hålla avstånd om 1 meter mellan varandra
– Två personer i sällskap kan sitta tätare än 1 meter mellan varandra

Det innebär att läktaren kommer att betraktas som sittplats och samtliga måste sitta ner under matcher. På den befintliga läktaren finns upp till 80 sittplatser.

ALLA PLATSER ÄR MARKERADE MED SPRAYFÄRG PÅ LÄKTAREN/MARKEN

Det finns också utmarkerade platser på övriga delar av Arenan, se bild nedan. För att kunna se matchen på övriga delar behöver ni ta med egen stol/pall.

Om/när sittplatserna på läktaren (upp till 80 pers) är slut kommer enbart publik med egen stol/pall att släppas in. Om publiksiffran når 300 pers kommer insläppet att stängas helt.

Först till kvarn gäller. ÖBS rekommenderar alla att ta med egen stol/pall för att vara på säkra sidan.

Entré 50 kr. Barn/ungdomar under 18 år fritt inträde.

Café Nystanet kommer att vara stängt. Försäljning av kaffe och bulle sker vid er sittplats av kringvandrande serveringspersonal. Toaletten på Nystanet kommer att vara öppen.

ÖBS hoppas på visad förståelse och samarbete från er så att vi på ett säkert och tryggt sätt kan njuta av bandy när den är som bäst, nämligen live!

På varje plats kan en eller två personer sitta, om de är i samma sällskap.