Östersunds BS – Selånger SK 6-4

Östersunds BS hänger på Serieledarna Haparanda i toppen av tabellen efter seger mot Selånger i decenniets sista match för vår del.

Matchen började mållöst och det var inte förrän i den 19:onde minuten som matchens första mål kom genom Selångers nr 16, Gabriel Linderson. Samma spelar utökade sedan till 2-0 innan ÖBS kaptenen Karl Rimér-Högberg skrev in sig i målprotokollet. Första halvlek slutade 1-3 efter att Selånger utökad sin ledning strax innan halvtidsvilan. ÖBS hade flera möjligheter första halvlek att göra fler mål, bland annat en straff, men man lyckades inte få bollen förbi Selångers målvakt.
Andra halvlek blev en annan historia men det hela började med att Selånger utökade sin ledning ytterligare en gång till 4-1. Inte långt efter Selånger mål reducerade ÖBS genom Filip Grinde som gjorde sitt första mål i ÖBS tröjan och knappa 10 minuter senare var resultatet 4-4. Kvitteringen följdes av 10 mållösa och nerviga minuter. Vändningen fullbordades i den 91 matchminuten när Robin Nilsson efter retur skjutit bollen i mål. Joakim Nordén hann även med att skriva in sig som målskytt när han i den 94 minuten skrev slutresultatet till 6-4.
ÖBS tar sin fjärde raka seger och ligger nu endast en poäng bakom serieledarna Haparanda. I nästa match finns möjligheten att gå upp i serieledning när just Haparanda står för motståndet på bortaplan.