ÖBS i damallsvenskan

Om några veckor startar damallsvenskan och för första gången sen 2013 ställer ÖBS upp med ett eget damlag! Förutom ÖBS så deltar även Kalix BF, Söråkers IF, Härnösands AIK, IFK Rättvik, Edsbyns IF, Bollnäs GOIF, Umedalens FK samt Uppsala BOIS Dam och Uppsala BOIS U. 

För två år sedan startade föreningen upp en träningsgrupp för damer med mål att inom ett par år kunna ställa upp ett lag i damallsvenskan och ge yngre tjejer i föreningen något att se upp till. Under fjolårets säsong var ett samarbete med Härnösands AIK planerat men p.g.a. covid-19 blev hela seriespelet inställt.
Därför är det extra roligt att både Härnösand och ÖBS kan ställa upp med ett eget lag denna säsong. 

Lagbygget har haft sina dalar och toppar men just nu har vi en stabil trupp som växer allt eftersom tjejer får upp ögonen för bandyn.
Det är bandyspelare som lagt skridskorna på hyllan men som har insett att man kan plocka ner dem igen. Det är hockeyspelare som även de lagt skridskorna på hyllan men som känt att bandy skulle vara roligt att prova på. Det är även de som aldrig stått på skridskor mer än på idrottslektionerna i skolan som tycker att bandy känns spännande att testa. Men vi har också några yngre tjejer i föreningen som vill spela med tjejer istället för killar som är det vi kan erbjuda dem för tillfället. För oss spelar ålder ingen roll, i laget just nu är yngsta spelaren 11 år och äldsta 41 år. Som ni hör kan det här ju inte bli annat än hur bra som helst! 

Förutom dessa tjejer har vi även utvecklingsavtal med två tjejer som blivit värvad av en elitserieförening.
De kommande veckorna kommer ni få veta mer om alla våra spelare! Håll utkik i våra sociala medier.

Men först ska damerna spela årets första träningsmatch där Rättvik står för motståndet på söndag i Rättvik Arena

Föreningens ledord; Glädje – Sällskap – Stolthet – Professionalism – Delaktighet – är något som tydligt syns i damlaget. Hos oss är alla välkomna att spela bandy oavsett erfarenhet och ålder. Vi gör det för att vi tycker det är roligt och för gemenskapen det ger. Vi är stolta över att få spela bandy i Östersund!

Vi ses på arenan i vinter! 

Damerna på kick off i Åre för några veckor sedan.