ÖBS – Edsbyn P19 14/10

SÅ VAR DET DAGS!

Försäsongens första träningsmatch stod på agendan när ÖBS herrar rullade ner till Sveriges äldsta bandyhall med snart 20 år på nacken. Traditionsenligt var det Edsbyns P19 som skulle stå för motståndet, vilka det på senare år blivit väldigt jämna kamper mot.

För första gången säsongen 2023/2024 drar domaren i gång matchen, där Edsbyn startar spelet.
Första delen av matchen ser vi ett spel där båda lagen verkar känna lite på varandra, inga direkta målchanser.
Matchens målnolla skulle brytas av Edsbyn, en riktig missil från vinkel i bortre krysset efter ett fint förarbete som lurat bort ÖBS-styret. Det andra målet görs också av Edsbyn, även det ett skott utifrån, men denna gång ifrån mitten. Inte lika välplacerad, men likväl ett mål.
2-0 Byn.

ÖBS första mål skulle troligtvis göras av Fredric Olofsson, som blivit frampassad till nästintill friläge. Men Edsbyn-backen tyckte annorlunda och tar en taktisk utvisning och förhindrar avslut för Fredric. Straff!

Skytten denna gång blev anfalls-kollegan Simon Brusén, som säkert sätter bollen i gubbhörnet och vi har 2-1. Något senare har ÖBS en lite sämre period, som oundvikligen förekommer i försäsongsmatcher, där Edsbyn har tryck och återigen gör mål på skott utifrån men nu på frislag. Är det något man tränar på i Byn så är det uppenbarligen att skjuta… Vi går in i pausen med ett 3-1 underläge, ett helt okej spel till trots!
I den andra halvleken rivstartar ÖBS med mål nästan direkt, 2-3 klapp-klapp pass upp i banan letar sig fram till Engholm som avlossar golfbössan (som han tränat på mer än han kanske vill erkänna?) rakt i bortre burgaveln, skönt att försäsongsgolfen ger resultat!
Jublet har knappt ekat färdigt i hallen innan Ihrén skrinnar fram på en luftpastej som ser ut som den ska nå målvakten först, men in styr istället Emil 3-3-målet bakom Edsbynkeepern.

Edsbyn ska studsa tillbaka efter en stund och göra 4-3, dock bryter man trenden med skott utifrån, tränaren i Edsbyn lär ta ett snack med målskytten efter matchen…

Att renovera hus kanske är den nya fys-flugan? Det kan åtminstone vara värt att diskuteras efter att Ihrén, återigen, rycker ifrån i åkningen och bryter sig loss från försvararna och avlossar skott utifrån som sitter fint i bortre, 4-4!
När vi närmar oss slutet av matchen börjar det märkas att det är första tillfället på stor isparkett, lite trötta ben och skallar gör att ÖBS blir pressade på egen planhalva, något som coach Holmbom och ass. coach Jönsson inser att man behöver åtgärda. Domar’n! Time-out!
Dubbla utvisningar ställer till det i försvaret för ÖBS, Edsbyn har bud på ledningsmål. Där och då hade 4-4 känts ganska okej! Men i stället kliver Ihrén in i handlingen igen och tar bollen från straffområde till straffområde där han rundar både försvar och målvakt för att peta in ett ledningsmål, tillika slutresultatet, 4-5. Ett tvättäkta hattrick sätter punkt för tillställningen där ÖBS står som segrare!
Men det viktigaste i träningsmatcher är ändå spelet där vi är i stora drag nöjda och tar med oss mycket men kommer att fortsätta slipa på detaljer inför seriepremiären i november!

ÖBS målskyttar: (2-1) Simon Brusén, (3-2) Lucas Engholm, (3-3) Emil Ihrén, (3-4) Emil Ihrén, (4-5) Emil Ihrén