Ny huvudtränare för herrlaget!

Eric Molin har varit huvudtränare för herrlaget senaste åren men nu valt att lämna över stafettpinnen till Jan-Örjan Holmbom (Janne) som tillsammans med Linus Jönsson (assisterande tränare) ska styra skutan vidare!

Vi intervjuade Janne för att höra mer om hans egna tankar och mål, trevlig läsning!

Berätta lite mer om dig själv och om din bakgrund i ÖBS
Jan-Örjan Holmbom, 44 år gammal, jobbar som Universitetsadjunkt på Mittuniversitetet.
Min bakgrund i ÖBS är som spelare i ungdomslag och vidare upp i herrlaget, säsongen 2016 blev min sista som aktiv spelare. Utöver det har jag hunnit med en kort sejour i styrelsen och förra säsongen tränade jag damlaget.

Vad är ditt intryck så här långt av herrlaget?
Bra intryck! Jag upplever att stämningen är bra och det är ett lättsamt gäng. Jag tycker också att spelarna är bra på att själva ta upp saker och ting som fungerar bra och vad vi kan utveckla. Det tror jag blir en nyckel under säsongen att vi jobbar tillitsbaserat med en transparent kommunikation där spelarna själva också vill vara problemlösare och vågar göra saker på isen samtidigt som vi behöver balansera detta med mer övergripande strukturer att följa. Att lämna damlaget blev naturligt då det inte fanns underlag för ett eget lag i seriespel. Ser jag tillbaka så genomförde vi en bra säsong och jag tar med mig många lärdomar från den sejouren in i herrlaget.

Hur känns det med Linne som assisterande tränare?
Linne har funnits med i laget och föreningen under många år och känner spelarna. En pålitlig kille där vi kommer att komplettera varandra bra.

Spelmässigt, är det något du vill ta tillvara på som herrarna redan sköter bra och är det något du tycker att ni behöver jobba mer på?
Det finns ett bra bandytänk som jag vill ta tillvara på och även att vi har ett skridskostarkt lag som gör mycket bra saker i fart. På utvecklingskontot tänker jag att vi ska fortsätta jobba med att ha tålamod i det vi gör, att hitta en bra grund som alla känner sig trygga i ute på isen.

Hur ser du på årets div 1? Vilka tror du blir tuffaste motståndet?
Känslan är att serien överlag kommer att vara jämn med många bra och täta matcher. Kalix kommer från spel i en högre division så är det klart att de med den rutinen blir ett tufft motstånd vilket också är inspirerande att ställas emot.

Träningsmatch väntar i Edsbyn på lördag mot Edsbyns P19, hur är känslan inför detta och vad kommer ni att fokusera på?
Känslan är att det ska bli kul att komma till Edsbyn och spela bandy. Nu har jag inte sett deras P19 lag denna säsong men en inte alltför vild gissning är de kommer spela med en hög intensitet och press, åka mycket skridskor och spela en bred bandy. Fokus för våran del tror jag handlar om att ha rätt mentalitet, våga äga bollen och ha tålamod i det vi gör.

Och till sist vill vi i ÖBS hälsa Janne varmt välkommen till herrlaget!