Läget inför helgens herr- och dammatch

Nya matcher och nya möjligheter till två poäng. 

Herrar:

Ett revanschsuget herrlag har blicken inställd på helgens match, med förhoppning om att få tillbaka någon spelare till helgens batalj mot GT/76.
Ett GT/76 som ligger placeringen bakom ÖBS. Om ÖBS gör sitt jobb så kommer det skilja lagen 3 poäng och öka gapet ner till de jagande lagen, samt att man då hakar på lagen man har ovanför sig.

Motståndet är ett lag som man tidigare inte har mött i seriespel. Det är ett lag som har spelat en oavgjord och även åkt på en förlust. Det är två jämna matcher de har spelat och förväntas därav bli en riktig bra match med mycket sevärd bandy när de kommer till Östersund.

För ÖBS del så har man de två senaste matcherna dessvärre förlorat. Under veckan som varit så har man tränat och tagit lärdom om vad man ska göra mer av för att kunna ta 2 poäng på söndagens match. 

Vi tog pulsen i laget genom assisterande tränare Linus Jönsson och kollade vad han har för känsla inför söndagens match:

– Revanschsuget! Vi är otroligt taggade för en ny match och vi vill verkligen ta fram de kvaliteter som jag vet att vi har. Jag som tränare ser vilken potential vi har på varje träning men att vi inte har fått ut det fullt ut på de sista matcherna. Så det kommer vara ett riktigt taggat ÖBS som kommer spela match på söndag.

Med detta sagt så ser vi fram emot en match på hemmaplan för ÖBS och att det enligt väderprognosen visar för perfekta förhållanden.
Så kom ner och kika lite bandy. Missa inte att köpa dig en bandymacka, det är halva grejen! 

Damer:

Damlaget spelar nu på söndag mot Söråker IF kl. 13:00 på Söråkers IP.
Läget i truppen är som tidigare och senast lagen möttes var i hemmapremiären i en match som slutade oavgjort, 2-2.

I en haltande tabell har ÖBS spelat tre matcher och Söråker gör sin andra match ikväll när de tar emot Härnösand på hemmaplan.
ÖBS förlorade sin senaste match borta mot Rättvik med 2-0 och har nu 3 poäng på lika många spelade matcher.

ÖBS lagkapten Amanda Aldengård säger så här inför matchen:

– Det ska såklart bli kul att möta Söråker igen, det var ju inte så längesedan sist. Såklart kul för mig att spela på min gamla hemmaplan med!
Jag hoppas att vi kan hantera deras höga press på ett mer effektivt sätt än första matchen. Nu är vi medveten om det och har pratat om hur vi ska lösa såna situationer, så jag tror att vi efter matchen kommer känna att vi hanterat deras utgångsläge på bästa möjliga sätt. Fortsätter vi att hålla vår defensiv likt tidigare spelade matcher samt behåller fantasin framåt tror jag att det räcker långt. Vi vill sätta oss på bussen hem igen med en vinst i ryggsäcken!

Matchen kan du följa på elitrapport