Full pott för damerna i helgen

ÖBS damer vann både sina hemmamatcher i helgen. På lördagen var Bollnäs på besök, en match där ÖBS tog tag i taktpinnen direkt och vinner matchen rättvist med 5-1.

ÖBS tränare Janne Holmbom var förstås nöjd med lagets insats:
– Bandymässigt är detta säsongens bästa insats hittills. Vi är kreativa och skapar mycket offensivt, är täta defensivt och framför allt så gör vi det som ett lag i 90 minuter.

 
På söndagen väntade HAIK, en match som delvis blev repris från förra mötet där ihärdigt snöande inte bäddade för de bästa förutsättningarna för att spela bandy i första halvlek. Snöfallet avtog något till den andra halvleken där ÖBS också punkterar matchen en bit in i halvleken genom att göra 3 snabba mål på 7 minuter. HAIK reducerar i den 76:e minuten men kom aldrig närmare än så och ÖBS vinner med 3-1.

ÖBS lagkapten Amanda Aldengård summerar matchen mot HAIK så här:
– Ännu en snöig match! Idag hanterade vi det bättre och lyckades trots vädret få några farliga anfall i första halvlek, vilket vi tog med oss in i andra. I andra halvlek, då snön inte var ett lika stort problem, lyckades vi spela oss fram till två mål och äntligen sätta en hörna i nättaket.
Vi hade som mål att ta 4p denna helg, och det lyckades vi med! Sån härlig känsla!


ÖBS-Bollnäs 5-1 (2-0)
Målskyttar ÖBS: Emilia Westh x3, Ellen Grinde, Wilma Nilsen

ÖBS-HAIK 3-1 (0-0)
Målskyttar ÖBS: Amanda Aldengård, Emilia Westh, Stella Paulsson