Fredric Olofsson – ÖBS 6:e nyförvärv

Fredric Olofsson är säsongens 6:e nyförvärv och kommer senast från seriekonkurrenten Borlänge bandy. Fredrik är en allround spelare som kommer bidra med en stor arbetskapacitet och stor vilja att utvecklas både som lag och individuellt. Fredric kommer tillsammans med sin Sambo att flytta till Östersund i slutet av augusti.

Varmt välkommen till Östersund Fredric!
– Tack så mycket! 

Kan du berätta litegrann om varför du väljer att flytta till Östersund för att spela bandy med oss?
– För att jag tycker att Östersund Bandy har en spännande satsning och en klubb som är på frammarsch. Men även att möjligheten att kombinera bandyn och studier på Mittuniversitetet vilket kändes kanon. 

Hur har du upplevt föreningens vilja att kunna möjliggöra en flytt för dig och din sambo?
– Den har varit stor. Det är en procedur att flytta och hitta jobb så det passar men föreningen har hjälpt till att lösa med det mesta vilket har möjliggjort en flytt upp till Östersund. 

Finns det några bekanta ansikten i laget som du känner sen tidigare?
– Ja, det finns bekanta ansikten i laget. Christoffer och Simon som jag har spelat med i ungdomsåren i Falun och Liljan. 

Hur skulle du själv beskriva dig som bandyspelare?
– Jag skulle beskriva mig själv som en hårt arbetande spelare med bra skridskoåkning och passningsklubba skapar lägen för resten av laget. Men skulle även säga min spelförståelse är en av mina styrkor. 

Vad ser du mest fram emot säsongen 2021/22?
– Ser mest framemot att få börja spela matcher och en full tränings vinter eftersom stora delar av förra säsongen ställdes in på grund av Covid-19. Men även för att det ska bli så jädra roligt att få hänga och träna med alla i laget. 

Vad är din personliga målsättning inför den kommande säsongen?
– Mina mål med denna säsong är att kunna bidra med det som jag har lärt mig hittills men såklart få lära ännu mer av killarna i laget. Utöver det är att ha roligt och träna så mycket som möjligt för utvecklas så mycket jag kan. 

Då avslutar vi med att önska dig och din sambo varmt välkommen upp till Jämtland
– Det tackar vi för och vi ser mycket framemot att komma upp till Jämtland! 

Bild: Borlänge Bandy