Säsongens sista bortamatch för damerna blev tyvärr en storförlust, 12-4 (7-0).
Det siffrorna inte berättar är förutsättningarna för dagens match.
P.g.a. skador, sjukdomar och akuta familjesituationer fick laget svårt att få ihop tillräckligt med spelare och får tillslut åka till Kalix med 8 spelare och en materialare.
Tack vare att vi spelar i en serie där alla lag hjälps åt för att kunna spela den sport vi älskar så lånar Kalix (stort tack Kalix Bandy) ut tre av sina F14-spelare och vi blir 11st spelare.
Vi får alltså spela ännu en match (femte) utan avbytare.

Förutom de fantastiska tjejerna, Ada, Ida-Maria och Linnea, som hoppar in i ett motståndarlag (Ida-Maria gör dessutom sin allra första allsvenska match) så har vi med oss Klara Roos som för tre veckor sedan bestämde sig för att prova på bandy. Tänk om hon hade vetat att hon några veckor senare skulle få åka till Kalix och spela allsvensk bandymatch.

Ja, som ni förstår så hade vi ju lite motvind redan från början mot laget som ligger på andra plats i serien.

I början av matchen är det stor osäkerhet bland tjejerna, både på sina egna förmågor men även på positionerna. Det resulterar i att efter 17 minuter har Kalix hunnit göra 6 mål. Efter några djupa andetag och peppande ord så rycker tjejerna upp sig, tror mer på sig själv och får lite fart på skridskorna. Tyvärr får Kalix in ett till mål sista minuten i första halvlek och vi går till halvtidsvila med en lång uppförsbacke.

Man skulle ju kunna tänka att det är många sura miner inne i omklädningsrummet men icke, vi fortsätter peppa varandra, tänka på det vi gör bra och göra mer av det.

Det hinner bara gå några minuter in i andra halvlek när vi får frislag ute vi sargen, Emelie lägger det till Emilia som drar på ett skott som går in bakom målvakten. 10 minuter senare kom mål nr 2 genom Amanda som står på precis rätt ställe när Emilia hinner ikapp en boll på kortlinjen och kan lägga in den framför målet. I 67:e minuten gör Ada (lånad från Kalix) sitt första allsvenska mål när hon rakar in bollen bakom målvakten. Bara några minuter senare åker Millan upp på vänster kanten och lägger in en boll i mitten som Amanda fint tar ner och i friläget som uppstår gör hon inget misstag!
Även Kalix gör mål och andra halvlek slutar 5-4. Från denna match tar tjejerna med sig allt det som de gör bra och att de höll sig positiva trots att det ibland blev kämpigt.

Nästa helg avslutar damlaget säsongen med två hemmamatcher. Edsbyn på lördag och Härnösand på söndag.

Mål: Amanda Aldengård x2, Emilia Westh, Ada Olsson