Är du den ÖBS söker?

ÖBS söker ständigt efter ny kompetens och nya krafter för att fortsätta driva denna fantastiska förening framåt. Nuvarande ordförande Pontus Magnusson har meddelat att han efter 3 år lämnar ordförandeposten i samband med kommande årsmöte.

Ordförande Pontus Magnusson berättar:

Efter tre år på ordförandeposten känner jag att det är dags att lämna ordförandeklubban vidare till någon som kan ta vid och fortsätta driva utvecklingen av föreningen framåt.

Under mina tre år har föreningen haft en otrolig resa. De senaste tre åren har föreningen tredubblat antalet aktiva till nuvarande ca 350-400 st. Vi är extra stolta över att nästan hälften av våra aktiva är flickor/tjejer. Vår omåttligt populära skridsko- och bandyskola har gett eko i Sverige och vi har en stabil, växande barn- och ungdomsverksamhet. Samtidigt har representationslagen tagit stora steg där herrlaget ifjol vann division 1 och kvalade till Allsvenskan. Damlaget har återskapats och vi står nu redo för seriespel med ett damlag. Under samma period som vi har haft fantastiska framgångar på bandyplanen har vi vänt ett underskott till att vi nu har ett starkt eget kapital. ÖBS är en välmående förening med en egen, unik, identitet och en fin historia.

De senaste åren har styrelsearbetet till stora delar handlat om att skapa en organisation och en tydlighet i vad föreningen står för och ska vara. Vi har idag en organisationsplan där varje del i verksamheten har engagerade personer på posterna som fungerar som en länk mellan verksamheten och styrelsen. ÖBS har fått en tydligare struktur och har nu en tydligare linje mellan verksamhet och styrelse.

Uppdraget som ordförande kommer vara att leda styrelsearbetet framåt och arbeta med organisationsfrågor och skapa bra förutsättningar för de engagerade personerna i verksamheten att utföra de olika aktiviteterna. Du kommer att ha bra stöttning av personer omkring dig och jag personligen hjälper mer än gärna till så att övergången ska bli så smidig och bra som möjligt, allt för föreningens bästa.

Jag känner mig trygg i att lämna över ordförandeklubban i en välskött förening där en härlig mix av framåtanda, professionalism, samhällsnytta och sällskap står i centrum.

Bandyhälsningar från Pontus”

Är du intresserad av ordförandeposten eller annat styrelseuppdrag, har tips eller vill ha mer info om styrelsearbete? Skicka ett mail till valberedningen@ostersundbandy.se

Med vänlig hälsning

Valberedningen