Östersund BS – Umeå 7-6

VINST MOT UMEÅ!
Fotograf Sofia Sörlin - ÖBSUmeå3©
Två hungriga lag ställdes mot varanda på Östersunds Arena.
Umeå tar ledningen på straff i matchens 7e minut efter en avvaktande matchstart. 5 minuter senare blir Erik Risby nerdragen i Umeås straffområde och Oliver Nilsson smäller in den efterföljande straffen.

Det är ÖBS som för spelet, men Umeå tar tillvara på de chanser det får och trycker in en hörnretur i 13 minuten, 1-2.
Robin Nilsson vill inte vara sämre än tvillingbrorsan när han får chansen på ett ett frislag i 17e minuten, 2-2.
ÖBS har sedan en bra 15 minuters period och får utdelning efter en halvtimmes spel när Erik Nilsen gör sitt första mål för dagen. 3-2.
Efter målet lyckas Umeå täppa till ytorna och gör det trångt för ÖBS som inte lyckas få fart i bollen och spela över större ytor.
Precis innan korvarna på Café Nystanet skulle lyftas upp ur spadet så får Umeå in ett mål efter en retur på ett frislag, 3-3. Nog hade slangarna smakat bättre med en 3-2 ledning, nåja…
Andra halvlek startar på samma sätt som första halvlek. Umeåmål efter 7 minuter och återigen Umeåledning.
Matchen står sedan och väger i en kvart innan Mats Portinsson i sekretariatet får det svettig. PANG PANG PANG.
4-4, Erik Risby avlossar bössan utan straffområdet.
4-5, Umeå
5-5, Mattias Myhr tar fram kirurgkniven och skär ett elegant snitt i Umeås försvar med en 40-meters macka. Erik Nilsen är fri och lägger in bollen i maskorna. Bandygodis!
Tre mål på tre minuter.
I matchminut 74 tar ÖBS ledningen för andra gången i matchen. Det är Linus Jönsson som smyger upp på ett frislag och en vaken Risby hittar Linus strax utanför straffområdet som knackar in 6-5.
Umeå krigar på och kvitterar efter en tomtegröt i ÖBS straffområde. 13 minuter kvar av matchen, 6-6.
Publiken är nere på nagelbanden när Erik Nilsen fiskar upp ett hattrick ur tröjärmen efter fint förarbete av Janne Holmbom, 7-6.
Nu är det bråttom för Umeå. Det går inte att skriva något vettigt om de sista 10 minutrarna. Det är närkamper, hjärta, svettiga rensningar, hög Umeåpress och stressigt ÖBS-spel.
Den som hade nagelbanden kvar slet förmodligen av dessa i sista matchminuten när Umeå får ett friläge efter kalabalik i straffområdet, och i ärlighetens namn så känns det ändå rättvist att bollen strök utsidan av stolpen den här gången.
Östersunds BS–IFK Umeå 7–6
Mål, Östersund: Erik Nilsen 3, Oliver Nilsson, Robin Nilsson, Erik Risby, Linus Jönsson.
Mål, Umeå: Andreas Hellman 2, Pelle Hanberger 2, Josef Sandlund, Fredrik Hall.
Domare: Örjan Sundkvist.