Nyförvärv nummer tre!

Klubbens tredje nyförvärv heter Svante Benerius och kommer senast från Ljusdal där han spelat sig igenom alla deras ungdomslag och till sommaren är han färdig med sina studier på bandygymnasiet i Ljusdal där han drillats av bandylegendaren Misha Svechnikov.

Svantes P-19 lag gick senaste säsongen till semifinal där det dessvärre tog stop mot starka Villa-Lidköping som senare gick och vann finalen. Svante har tidigare öst in poäng i Ljusdals ungdomslag (113 poäng de senaste 4 säsongerna – förra säsongen blev förstörd av corona så den är ej inräknad) och det ska bli spännande att få följa hans utveckling när han nu kommer tävla mot seniorer.

Så här säger Svante Benerius om sin flytt till Östersund:
-Jag tycker ÖBS verkar som en väldigt seriös förening som vet vart de vill och har tydliga mål för att ta sig dit, det tilltalar mig mycket. Min upplevelse är att ÖBS är den perfekta klubben för mig att utvecklas ytterligare, ett extra stort plus i kanten är att det går att studera i staden. Jag kommer göra allt för att försöka bidra med mina kunskaper för att laget ska komma så långt som möjligt.

Så här säger ÖBS sportchef Eric Molin om Svante:
-Jag blev tipsad om Svantes talang av Simon Borg och i samband med att jag åkte ner och kollade på Ljusdals semifinal mot Villa-Lidköping så råder det inga tvivel om att detta är en klassvärvning. Återigen så värvar vi in en spelare som går i rätt linje vad gäller utvecklingspotential, träningsvilja och kvalité. Svante besitter en stor genombrottstyrka där hans fart under rören är häftig att bevittna.

Svante har sökt studier i Östersund och är tänkt att flytta upp till staden i augusti tillsammans med sin sambo. Varmt välkommen till Östersund!